Bakan Şimşek: Kiralarda gerileme başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladığını belirterek, 2024'te konut arzınını daha da artacağını kaydetti.

GİRİŞ 12.12.2023 10:18 GÜNCELLEME 12.12.2023 10:39
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralarla ilgili açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemenin konut arzını artırdığını belirterek, "Özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı." ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kira bedellerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Şimşek, şunları kaydetti:

"Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı. Özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı. Deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüm ve afet riskini azaltmaya yönelik çalışmalarımızın hız kazanmasıyla 2024'te konut arzı daha da artacak. Kira fiyatlarındaki katılığın azalması, enflasyonu düşürme çabalarımızı destekler nitelikte."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • vatan 5 ay önce Şikayet Et
    bakanım size kiralar düşüyor diye kim bilgi veriyorsa hemen kovun onu
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 5 ay önce Şikayet Et
    Tek guven duymadıgım insan .
    Cevapla
  • vatan. 5 ay önce Şikayet Et
    Zaten herşey düşüyor. Enflasyon dahil ama bi vatandaş bunu göremiyor. Heralde
    Cevapla
  • nevizade 5 ay önce Şikayet Et
    Bu adam bizimle eğlenmekten birhal oldu.
    Cevapla
  • HAKPEREST 5 ay önce Şikayet Et
    Konut üretmekle bu iş çözülmez. Sen üretditikçe ihtiyacı olan değil, zengin olan alıyor. Zaten ülkede ihtiyacın iki katı konut varmış. Ama bunların çoğu maalesef stokçuların elindedir. Bu işi çözmek istiyorsanız stokçuluğu bitirecek tedbirler alın. Kullanılan konutun dışındakilere yüklü vergi getirin, bak o zaman iş nasıl da kendiliğinden düzeliyor, vesselam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle