KARDEMİR Anadolu’nun en büyük ilk 5 şirketinden biri

Ekonomist Dergisi’nin üç büyük kent dışında Türkiye’deki üretimin nabzını tutan ‘Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi’ araştırmasına göre Kardemir A.Ş. 5. sırada yer aldı.

KARDEMİR Anadolu’nun en büyük ilk 5 şirketinden biri
KARDEMİR Anadolu’nun en büyük ilk 5 şirketinden biri
GİRİŞ 11.12.2023 17:27 GÜNCELLEME 11.12.2023 17:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 İlk kez 2004’te yayınlanan araştırma, Türkiye’nin üretim, ihracat ve istihdamında payını giderek artıran Anadolu kentlerindeki şirketleri mercek altına alıyor. 

Sürdürülebilir Büyüme ve Sektör Liderliği

86 yıldır istikrarlı bir şekilde büyüyen Kardemir, “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” sıralamasında gösterdiği olağanüstü performansla dikkatleri üzerine çekti. Bu sıralamada ilk 5'e girmesi, şirketin kararlılığını ve sağlam temeller üzerine kurulu başarısını ortaya koyuyor. Kardemir'in sektördeki yükselişi, sadece bugüne değil, gelecekteki potansiyeline de ışık tutuyor.

Yeni Ürün Çalışmaları ile Ekonomiye Güçlü Katkı

Kardemir sürekli çalışarak, katma değeri yüksek, müşteri ihtiyaçlarını karşılayan ve sürdürülebilir bir geleceği destekleyen yeni ürünler ve kaliteler geliştiriyor. 2022 yılında üretimi gerçekleştirilen 74 adet yeni ürün ile otomotiv, demiryolu, savunma ve makine imalatı gibi katma değeri yüksek sektörlerin hizmetine sunularak bu alanlarda dışa bağımlılığın önüne geçilmesi hedeflendi.



İstihdam, İhracat ve Satış Performansı

Sektörde öncü ve dünya şirketi olma yolunda, nitelikli personelin çalışmaktan gurur duyduğu, sunulan sosyal, kültürel, gelişim ve yaratıcılık imkânları ile memnuniyet ve bağlılığın en üst seviyede olduğu iş ortamında, bölgedeki işsizliğin azaltılması hedefi ile yaklaşık 5 bin kişilik Kardemir ailesine bu yıl içinde yeni istihdam sağlanarak nitelikli iş gücü artırıldı.

AB, Balkanlar, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Orta Doğu 2022 yılında Kardemir’in ana ihracat pazarları olurken; Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Çekya, Irak, Kuzey Makedonya, Kosova, Slovenya, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna ve Yunanistan’a muhtelif çelik kaliteleri ihraç edildi. Hem miktar hem de tutar bazında ihracat ve satış rakamlarımızdaki güçlü artış, Kardemir’in büyümesini destekliyor. 2,06 milyon ton esas ürün satışı ile ileriye dönük sağlam bir temel oluşturan Kardemir, sektörde satış ve ihracat performansını arttırarak doğru bir rota ile kararlılığını devam ettiriyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • İsmail 4 ay önce Şikayet Et
    Hani bir zamanlar batan şirket özelleşiyor işçilere devlet 1 liraya veriyor şu anda geldiği nokta bu. Eğer devlet elinde kalsaydı esamesi okunmazdı
    Cevapla