Kuyumculardan vatandaşlara 'çekili altın'

Bilecik'te kuyumculuk yapan İbrahim Rafet Sünetci, son günlerde vatandaşlar tarafından sık tercih edilen kesme altın diğer bir adıyla 'çekili altın' ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

GİRİŞ 11.12.2023 12:15 GÜNCELLEME 11.12.2023 14:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Uzun, kısa ve orta vadede yatırım yapmak isteyen birçok vatandaş, parasını altına yatırıyor. Vatandaşlar bozdurulduğunda zararı neredeyse olmayan paket gram altına yöneliyordu. Son günlerde ise paketli altının yerine kuyumcuların ‘çekili altın’ diye tabir ettiği yarı mamul ürünler, fiyatı paketli ürünlere göre ucuz olduğu için tercih ediliyor.

Bu tür altınların üzerinde barkot ya da seri numarası olmadığı için dolandırıcılık olaylarının çok yaşandığını belirten kuyumcu İbrahim Rafet Sünetci, söz konusu kesilmiş altınların üzerinde bir barkot veya damga olmadığını hatırlatarak, bu altının ayarının da sadece profesyoneller tarafından ayırt edilebildiğine dikkat çekti. Sünetci, 'çekili altın' tanıdıkları bildikleri kuyumculardan alınması gerektiğini söyleyerek, sahtesine denk gelindiğinde paralarının kül olup gideceğini söyledi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Selo 4 ay önce Şikayet Et
    Ben bunun 14 ayarın gördüm adama satmışlar hiç iyi deyil
    Cevapla
  • Taci 4 ay önce Şikayet Et
    Türk milleti altını sever.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bu tip sertifikasız ve darphanenin basmadığı altın satışı yasaklansın o zaman daha sağlıklı olur prince giderken evdeki bulgurdan olmamak lazım
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    yüz kere izah ettik kuyumcu esnafi 1 lira fazla kazanmak için herkesi riske atıyorlar almayın satmayın sorun olmasin
    Cevapla