Türkiye'den 9 tane aldılar! ANKA-S'in teslimat tarihi belli oldu

Malezya Savunma Bakanı Utama Mohamad Bin Haji Hasan, 9 adet ANKA-S İHA'nın ilk ikisini 2024 yılında teslim alacaklarını açıkladı.

GİRİŞ 11.12.2023 11:22 GÜNCELLEME 11.12.2023 11:27
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Malezya Hava Kuvvetlerinin ihtiyaçları için yaklaşık 100 milyon dolar karşılığında 3 ANKA sistemi(9 Adet) ihraç edecek. Uydu kontrolü yeteneğine sahip ANKA'larda Malezya'nın ihtiyaçlarına özel radarlar kullanılacak. 

İLK İKİ TESLİMAT 2024 YILINDA

Malezya Savunma Bakanı Utama Mohamad Bin Haji Hasan, ilk iki adet Türk ANKA-S İHA'sını 2024 yılında teslim alınacağını açıkladı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Havacılık Fuarı'nda Malezya'yla yaklaşık 100 milyon dolar karşılığında 9 adet 3 ANKA sistemi ihracı konusunda anlaşmaya varmıştı.

LIMA 2023 FUARINDA İMZALAR ATILDI

TUSAŞ, geçtiğimiz mayıs ayında Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Havacılık Fuarı'nda (LIMA 2023) yeni bir ihracat başarısına imza attı.

Hava Kuvvetlerinin ihtiyaçları için Malezya Savunma Bakanlığı ile imzalanan sözleşme kapsamında, yaklaşık 100 milyon dolar karşılığında 3 ANKA sistemi ihraç edilecek. Uydu kontrolü yeteneğine sahip ANKA'larda Malezya'nın ihtiyaçlarına özel radarlar kullanılacak.Teslimatların 2 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Abdullah Özdmir 4 ay önce Şikayet Et
    Milletimiz icin gurur verici daha cok bolgede varligimizi sürdürerek göklerdr varligimizi arttıtmaliyiz.
    Cevapla
  • Anadolu 4 ay önce Şikayet Et
    Maşallah.Ülkemizin gelecegi için çalışanları Allah muvaffak etsin.
    Cevapla
  • Ayhan 026 4 ay önce Şikayet Et
    Milletin içi boşaltılmış teneke olunca Türk Sihası ve ticareti kimsenin umrunda olmaz Futbol veya basit konularda yüzlerce yorum gelir....
    Cevapla
  • isini yap 4 ay önce Şikayet Et
    bu muhtesem habere 26 yorum yapilmis. maclarin ertelenmesi haberine 433 yorum var., ulkenin ugrastigi bos isleride ortaya koyuyor
    Cevapla
  • Fatih 4 ay önce Şikayet Et
    Bir yandan bunları görmek ne kadar güzel bir yandan da bu ilerlemelerin sonra ki iktidarlarca devam ettirilip ettirilmeyecegini bilmemek çok korkunç.. benim gençliğim de çivi bile yurtdışından geliyordu..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle