Bakan Özhaseki'den 'Yerinde Dönüşüm' paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremde hasar gören evini "Yerinde Dönüşüm" projesiyle yeniden yapmaya başlayan Gaziantepli Ekrem Şahin'in hikayesini paylaştı.

Bakan Özhaseki'den 'Yerinde Dönüşüm' paylaşımı
Bakan Özhaseki'den 'Yerinde Dönüşüm' paylaşımı
GİRİŞ 10.12.2023 18:50 GÜNCELLEME 10.12.2023 18:50
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirleri hızla ayağa kaldırmak için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Paylaşımında, hasar gören evini "Yerinde Dönüşüm" projesiyle yeniden yapmaya başlayan Gaziantepli Ekrem Şahin'in hikayesine yer veren Özhaseki, Şahin'in mahallesinden ayrılmak istemediğini kaydetti.

Şahin'in projeye başvurduğunu aktaran Özhaseki, şu bilgileri paylaştı:

"Ekrem kardeşimiz, 'Yerinde Dönüşüm' projemizden hibe ve kredi desteği alıp evini yerinde yapmaya başladı. Ekrem kardeşim evinin kaba inşaatını bitirmek üzere. Kısa sürede tamamlayarak akrabalarıyla, komşularıyla bir arada yaşamaya devam edecek. Deprem bölgesinde el ele verdik, şehirlerimizi birlikte inşa ediyoruz."

"İnsanların mahallesinden ayrılmadan ev yapması çok güzel"

Bakan Özhaseki'nin paylaşımda görüşlerine yer verilen Ekrem Şahin ise proje dolayısıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı:

"6 Şubat depremleri çok sıkıntılı bir dönemdi. Herkes bir şeyler kaybetti. Böylesi projelerle hem insanlara moral motivasyon hem de geleceğe dönük 'Nerede kalırım' korkusu olmadan, mahallesinden ayırmadan bir ev yapmaları çok güzel bir şey. Biz burada doğduk, büyüdük. Akrabam olsun, çevrem olsun hepsi burada. 'Yerinde Dönüşüm' projesini öğrendik, başvuru yaptık, kabul oldu. Biz de 'Yerinde Dönüşüm' projesiyle evimizin yıkıldığı yerde yapımına başladık. En kısa sürede inşallah eve geçip oturulacak. En güzeli bu."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Hacı 4 ay önce Şikayet Et
    Yerinde dönüşümü emlak konut yapmasın istiyoruz bazı bölgeyi yapıyor bu işi haksahibi insanlara bırakmayalım devletimiz bu işe el atsın
    Cevapla
  • Nurettin GÜN 4 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım bu ağır hasarlı evlerin Eletrik ve suyunu yıkım ekibimi kesecek yoksa ev sahiplerimi kestirecek
    Cevapla
  • fikret 4 ay önce Şikayet Et
    sayın bakanım antakyalıyım yerinde dõnüşum için iki aydır mûracaat etmíşim hala haber yok kanun kesinleşmiş deyil birde zemin etüti imar çapı ve ruhsat için 300 bin istiyorlar paramız yok buna nediyorsunuz acaba
    Cevapla
  • İskenderun 4 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım iskenderunda iki katlı müstakil evimiz yıkıldı, henüz ne hibe nede kredi verilmedi, ve bu evi yapmaya 1500 e kimse yapmıyor
    Cevapla
  • Göksun46 4 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım köy yerlerinde yerinde dönüşüm yapamıyoruz bizim ve bütün köy lünün yerleri dededen kalma yanı miraz malı buyuzden ev yaptramıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle