Bakan Özhaseki 'şimdi sıra sizde' diyerek duyurdu: Şehirlerimizi birlikte inşa ediyoruz!

6 Şubat depreminde evi hasar gören Ekrem Şahin’in ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi ile evinin yenilendiğini belirten Özhaseki, “Deprem bölgesinde şehirlerimizi birlikte inşa ediyoruz” dedi.

Bakan Özhaseki 'şimdi sıra sizde' diyerek duyurdu: Şehirlerimizi birlikte inşa ediyoruz!
Bakan Özhaseki 'şimdi sıra sizde' diyerek duyurdu: Şehirlerimizi birlikte inşa ediyoruz!
GİRİŞ 10.12.2023 15:42 GÜNCELLEME 10.12.2023 15:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depreminde hasar gören evini ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi ile yenileyen Gaziantepli Ekrem Şahin’in hikayesini paylaşarak, “Şimdi sıra sizde” dedi. Bakan Özhaseki, "Deprem bölgesinde el ele verdik, şehirlerimizi birlikte inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirleri hızla ayağa kaldırmak için çalışmalarını ve desteklerini sürdürüyor. Bakanlık, hem rezerv alanlarda hem de yerinde dönüşüm sahalarında verdiği destek ile vatandaşların yaralarını sarıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremde hasar gören evini ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi ile yeniden yapmaya başlayan Gaziantepli Ekrem Şahin’in hikayesine yer vererek, “Şimdi sıra sizde” dedi. Bakan Özhaseki,

“Ekrem Şahin kardeşim, mahallesinden ayrılmak istemedi. ‘Yerinde Dönüşüm’ projemize başvurdu, hibe ve kredi desteği alıp evini yerinde yapmaya başladı. Ekrem kardeşim evinin kaba inşaatını bitirmek üzere. Kısa sürede tamamlayarak akrabalarıyla, komşularıyla bir arada yaşamaya devam edecek. Deprem bölgesinde el ele verdik, şehirlerimizi birlikte inşa ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: İNSANLARI MAHALLESİNDEN AYIRMADAN EV YAPMALARI ÇOK GÜZEL BİR ŞEY

Bakan Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabında ayrıca Gaziantepli Ekrem Şahin’in videosuna da yer verdi. Evini büyüdüğü mahallesinde aynı yerinde yeniden yapan Ekrem Şahin, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini başlatan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na teşekkür etti. İnsanların mahallesinden ayrılmadan ev yapmasının çok güzel olduğunu belirterek projeden memnuniyetini dile getiren Ekrem Şahin, “6 Şubat depremleri çok sıkıntılı bir dönemdi. Herkes bir şeyler kaybetti. Böylesi projelerle hem insanlara moral motivasyon, hem de geleceğe dönük ‘nerede kalırım’ korkusu olmadan, mahallesinden ayırmadan bir ev yapmaları çok güzel bir şey. Biz burada doğduk büyüdük.

Akrabam olsun, çevrem olsun hepsi burada. ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini öğrendik, başvuru yaptık, kabul oldu. Biz de ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle evimizin yıkıldığı yerde yapımına başladık. En kısa sürede inşallah eve geçip oturulacak. En güzeli bu.” diye konuştu.

KAYNAK: MİLLİYET
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    gercekten konuşmanız güven vermiyor içtenlik yok
    Cevapla
  • Kayserili 4 ay önce Şikayet Et
    hiçbir zaman hiç inandırıcı gelmediniz sayın haseki.
    Cevapla
  • Başkas Güvenyok 4 ay önce Şikayet Et
    Şehirleri yeniden depreme dayanaklı hale getirdiginizi zan ediyorsunuz . Asla edemezsiniz. Ataların Selcuklu ve osmanlidaki Olacak olan depreme Allah muhafaza sistemini hala cözemediniz, Cözen mimarinda önunu kesip reise ulaştırmıyanlar kimler Randevu taleplerine cevap bile verilmiyor neden. Herkes üçkagitcimi yalancimı neden halkı reise bir buluş icin buluşturmuyor demekki millereisden
    Cevapla
  • Misafir baboş 4 ay önce Şikayet Et
    Lütfen bakanım yerinde dönüşümde bizlerin ve birim müdürlüklerinizde bilgi eksikliklerimiz çok acil bir tv kanalında açıklamanızı bekliyoruz
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    bizde yerinde dönüşüm yapmak istiyoruz tarım il müdürlüğü tapu da yerimiz tarla geçiyor yeterli inşaat izni almıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle