Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan dünyaca ünlü listeye girdi!

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes, 2024'te takip edilmesi gereken kadınlar listesini açıkladı. Listede Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da yer aldı.

GİRİŞ 09.12.2023 21:34 GÜNCELLEME 10.12.2023 10:46
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Son dakika Hafize Gaye Erkan haberleri: Forbes, kariyerinde yükselişte olan ve etkileri artıran kadınları belirledi. Dünyaca ünlü 2024'te takip edilmesi gereken kadınlar listesinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan da yer aldı.

'TÜRKİYE'DE BU GÖREVE GELEN İLK KADIN OLDU'

Dergide Hafize Gaye Erkan ile ilgili şu değerlendirme yapıldı:

"Hafize Gaye Erkan, bu yıl Türkiye'de merkez bankası başkanlığına seçilerek engelleri aştı. Erkan, Türkiye'de bu göreve gelen ilk kadın oldu. Ayrıca yüksek enflasyon eğilimlerinin ülke üzerinde de ekonomik baskı oluşturduğu bir dönemde bu görevi aldı. Eski Goldman Sachs bankacısı olan Erkan, tüketici ve yatırımcıların Türk lirasına olan güvenini yeniden sağlamakla görevlendirildi."

Listede Hafize Gaye Erkan ile birlikte Avustralya Merkez Bankası Başkanı Michele Bullock da yer aldı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 105
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Hafize Hanım doğru yolda ise, önceki dönem yapılanlar yanlıştır.
    Cevapla
  • Abc 4 ay önce Şikayet Et
    Amerikaya ovuyorsa bizim için tehlikeli bir durum.onlarbsadce kendi işlerine yarayan şeyleri över
    Cevapla
  • Süleyman 4 ay önce Şikayet Et
    Ancak boş boş konuş baksan ekonominin e sinden anlamayan bir sürü insan yorum yapıyor ülke tarafından seçilmiş bir insan sen seçildinmi hiç ki kadına yorum yapıyon
    Cevapla
  • Analiz! 4 ay önce Şikayet Et
    Faizler düşecek; ama bu hedefi ulaşabilmek için gayet sabır ve zaman isteyecek! Enflasyonu düşürebilmek için önce kademeli olarak faizler artırılır enflasyon kontrol altına girince sonra kademeli olarak yine faizler düşürülür sistem böyle işler! Aksi takdirde Enflasyon canavarı hepimizi yutacak 1 El arabası kağıt para ile 1 ekmek alacaksınız batacağız bunu kinse isteyemez!
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Haziran öncesi yapılanların tamamı yanlıştı o zaman.
    Cevapla
  • HAKAN 4 ay önce Şikayet Et
    Paranın derinliğine nüfus ediyorlar, bu öyle kolay bir iş değil inşallah daha güzel şeyler olacak hedef daha müreffeh TÜRKİYE...
    Cevapla
  • cahil 4 ay önce Şikayet Et
    Faizi eleştirenler, eski politika devam ettirilip enflasyon zirve yapsaydı hükumeti ilk satacak tipler. Bırakın kadın ekonominin düzelmesine katkı yapsın
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Faiz düşürülür alkış. Faiz yükaeltilir yine alkış.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Eski politika yanlış mıydı?
    Cevapla
  • Serkan 4 ay önce Şikayet Et
    Aynen çok doğru tespit Hiper Enflasyon A parti B parti C Parti meselesi değil hepimizi bütün T.C. vatandaşlarına iligilendiriyor batarsak hepimiz kayıp edeceğiz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle