ASELSAN 'kuş uçurtmayan' yeni radarı ''ERALP''ı tanıttı

ASELSAN sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ERALP-Erken İhbar Radar Sistemi'ni tanıttı.

GİRİŞ 09.12.2023 16:17 GÜNCELLEME 09.12.2023 17:21
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ASELSAN X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, "ERALP-Erken İhbar Radar Sistemi, sadece hava soluyan hedeflerin değil, aynı zamanda görünmezlik teknolojisine sahip veya düşük radar kesit alanlı hedeflerin de uzun mesafelerden tespit ve takip kabiliyetiyle gizli hava hedeflerini görünür kılıyor." ifadelerine yer verildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı yönetiminde, ASELSAN tarafından geliştirilerek üretilen ilk uzun menzilli milli erken ihbar radar sistemi olan ERALP'in yetenekleriyle göz dolduruyor.

ERALP, AESA ve sayısal huzme oluşturma altyapısında anten mimarisine sahip, taktik tekerlekli platformlar üzerinde hızlı bir şekilde kurulum-toplanma yapılabilen S-Bant yeni nesil bir radar olarak öne çıkıyor. Sistem, sahip olduğu yeni nesil radar algoritmaları, sayısal anten mimarisi, elektronik huzme yönlendirme yeteneği ve bütün anten yüzeyine dağıtılmış GaN yapıya sahip gönderme alma modülleri sayesinde tüm hava hedeflerini çok uzak mesafelerden tespit ve takip edebiliyor.

Radar, sahip olduğu aktif huzme yönlendirme özellikli dost-düşman tanıma alt sistemiyle emsallerinin ötesine geçiyor. Ağ üzerinde çalışan radar mantığı sayesinde birden fazla ERALP sistemi tek bir radar gibi davranabiliyor, sistem bu sayede "görünmeyeni görünür" hale getiriyor.

Fabrika kabul testlerini tamamlayarak ilk mevzisine kurulan ERALP Taşınabilir Erken İhbar Radar Sistemi ile çeşitli testler icra edildi. Bu testler sırasında ERALP ile Türkiye'nin sahip olduğu mevcut erken ihbar radarlarının gözlediği menzillerin çok ötesinde hedef tespiti gerçekleştirildi. ERALP ile Türk Hava Kuvvetlerinin farkındalık gücünün çok daha üst noktaya taşınması hedefleniyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Vali 4 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Maaşallah Allahım Daim Eylesin İnşaallah Allahım Cumhur İttifakını Başımızdan Eksik Etmesin Amin ❤️
    Cevapla
  • ⁴abdullah⁴ 4 ay önce Şikayet Et
    MAŞALLAH....durmak bizlere yakışmaz..fitne durmadan bozgunculuk çıkarma gayret i içinde .biz ise bir olup çalışmalıyız.. ALLAH VAR GAM YOK...
    Cevapla
  • Osman AYDIN 4 ay önce Şikayet Et
    Allahın izniğlen yeni osmanlı geliyor bunlarda işaretleri Dunya huzur bekliyor ey aziz milletim yeni fatihler yeni fetihlere dogru gidelim inşallsh
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    baş tacısınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle