ARMA 8x8 Türkiye'de ilk kez envantere girdi

ARMA ailesinin 8x8 versiyonu ASELSAN tarafından yürütülen YENER Modern Mayın Tespit Sistemi projesi kapsamında Türkiye'de ilk kez envantere girdi.

GİRİŞ 09.12.2023 16:55 GÜNCELLEME 09.12.2023 17:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterindeki zırhlı kara araçlarına ARMA 8x8 eklendi.

Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticileri geliştirdikleri yeni nesil çözümleri yurt içinde ve dışında kullanıcıların hizmetine sunuyor. Bu çözümler, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çeşitli projelerle Türk Silahlı Kuvvetlerine kazandırılıyor.

Sektörün önde gelen üreticilerinden Otokar, 4x4, 6x6, 8x8 ve paletli özgün araçları farklı konfigürasyonlarda donatarak yüksek koruma seviyesi ve hareket kabiliyetiyle muharebe sahasındaki ihtiyaçları karşılıyor.

Otokar'ın ARMA çok tekerlekli araç ailesi de halihazırda 3 kıtada, Türkiye dahil 5 ülkede, 9 ayrı kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyor.

Son olarak ARMA ailesinin 8x8 versiyonu ASELSAN tarafından yürütülen YENER Modern Mayın Tespit Sistemi projesi kapsamında Türkiye'de ilk kez envantere girdi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığının kullanımına sunulan araç, sahip olduğu özel donanımlarla el yapımı patlayıcı ve mayınları tespit, teşhis ve işaretleme görevlerini yerine getirerek personel güvenliğini en üst seviyede tutuyor.

ASELSAN YENER, entegre edildiği zırhlı aracın önü ve yanındaki mekanizmalarla yönlendirilen radar ve metal dedektörleri ile güzergah üstündeki mayın ve patlayıcılara karşı önlem alınmasını sağlıyor. Yeni nesil radar algoritmaları sayesinde farklı toprak tiplerinde dahi farklı tip ve büyüklükteki tehditleri tespit edebilen YENER, Türk Silahlı Kuvvetlerine önemli katkılar sağlayacak.

Otokar, bu proje için ARMA 8x8'in sahip olduğu üstün özelliklerini koruyup, ilave zorlu isterleri sorunsuzca karşılayan bir araç üretti.

ARMA ARAÇ AİLESİNİN LİDERİ

ARMA araç ailesi 2006'da geliştirildi ve 2015 yılında ihracat başarısına ulaştı. Araç ailesinin kullanımı zamanla yaygınlaşırken, Birleşik Arap Emirliklerine yapılan 400 adetlik 8x8 araç satışı bu alandaki en önemli ihracat başarılarından birini oluşturdu.

Yüksek seviyede balistik ve mayın koruması sağlayan zırhlı monokok gövde yapısı, farklı niteliklerde görev ekipmanı veya silah sisteminin entegrasyonuna izin veren modüler yapısıyla öne çıkan araç ailesinin lideri ARMA 8x8, modern muharebe sahasında ve barış gücü operasyonlarında orduların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılıyor.

Otokar, zaman içinde ortaya çıkan daha fazla koruma, daha fazla iç hacim ve daha büyük kule kullanımı gibi taleplere yanıt verebilmek için ARMA II 8x8'i geliştirdi.

ARMA II 8x8'de birçok alt sistemi yerlileştiren Otokar, araca yerli motor entegrasyonunu da gerçekleştirdi. Yerli motorla teçhiz edilen Türkiye'nin ilk 8x8 aracı olan ARMA II 8x8, 720 beygir, 12,7 litre Ecotorq motor seçeneğiyle sunuluyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Hkhkhk 4 ay önce Şikayet Et
    Otokar ın yaptığı Altay tankı …BMC ye verilmese idi ..yani Sancak ailesine verilmese idi şuan’da ülkemize 250 tank silahlı kuvvetlere teslim edilmisti ama hain ilan ettiginiz KOÇ ailesine bu ihaleyi hak edisi vermemek ile ülkeyi zor durumda bıraktınız simdi bakıyorum masallah deyip alkıslıyorsunuz KOC ailesi vatansever vatana hizmet eden en büyük ailedir bunu pandemide Arcelik ispatlamıs
    Cevapla
  • Ercan açıkgöz 4 ay önce Şikayet Et
    Bilmeden konuşma orda otokar7 milyar euro istediler çok fazla istendi 2 .2 milyar euro bağlandı bmc ye nasıl bi kafa
    Cevapla
  • A.A 4 ay önce Şikayet Et
    Koç 8 milyon dolar teklifine bmc 4milyon dolar la karşılık verince ihale tabii olarak bmc yeverilecekti
    Cevapla
  • Seko sakin 4 ay önce Şikayet Et
    Piyasasının 4 katı fiyat çıkarması çokda vatanseverlikle uyuşmuyor. Kılıçdaroğlu kiralayıp Tank Palet Fabrikası iftir kampanyasıda vatanseverin işi olamaz. Sen boş konuşuyorsun. Çünkü boşsun. Bilsen konuşmazsın.
    Cevapla
  • Yılmaz 4 ay önce Şikayet Et
    Sana öyle geliyor gezi olaylarını finanse eden biri vatansever olamaz
    Cevapla
  • Türk 4 ay önce Şikayet Et
    Tamamen yerli ve milli olana dek durmak yok yola devam Allah ın izniyle..
    Cevapla
  • Kartal 4 ay önce Şikayet Et
    Allah kolaylık versin inşallah daha güzel günler göreceğiz
    Cevapla
  • Polat 4 ay önce Şikayet Et
    Ey maşaAllah
    Cevapla
  • yusuf 4 ay önce Şikayet Et
    yüreğimiz ferahlıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle