Fitch Ratings, Türkiye için enflasyon tahminini açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'de bu yıl enflasyonun yüze 65 seviyesinde olacağını belirtirken, gelecek yıl için yüzde 38 tahmini yaptı.

Fitch Ratings, Türkiye için enflasyon tahminini açıkladı
Fitch Ratings, Türkiye için enflasyon tahminini açıkladı
GİRİŞ 09.12.2023 09:12 GÜNCELLEME 09.12.2023 09:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kuruluşun "Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda, küresel ekonominin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yüzde 2,5’ten yüzde 2,9 seviyesine çıkarıldığı belirtilirken, gelecek sene ise dünya ekonomisinin büyümesinin yüzde 2,1’e gerilemesinin beklendiği kaydedildi.

Raporda, parasal sıkılaştırmanın etkilerinin gelecek dönemde hissedilmesinin beklendiği, Çin’deki konut sektörü sorunları ve Avro Bölgesi’ndeki duraklamanın 2024 yılında küresel büyüme üzerinde yansımalarının görülebileceği belirtildi.

TÜRKİYE İÇİN ENFLASYON BEKLENTİSİ

Kuruluşun raporunda Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 4,1, gelecek yıl ise yüzde 2,5 seviyesinde büyüme göstermesinin beklendiği aktarıldı.

Raporda, Türkiye’de enflasyon oranının bu yılın sonunda yüzde 65 olmasının, gelecek yılın sonunda ise yüzde 38 seviyesine gerilemesinin beklendiği anlatıldı.

ABD VE ÇİN

Ayrıca raporda, ABD ekonomisinin 2023 sonunda yüzde 2,4, gelecek sene ise yüzde 1,2 seviyesinde büyüyeceği beklentisine yer verildi.

Fitch Ratings’in raporunda, Çin ekonomisin bu yıl sonunda yüzde 5,3, gelecek yıl ise yüzde 4,6 oranında büyüme kaydetmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

Avrupa Birliği (AB) ekonomisinin 2023'te yüzde 0,5, gelecek yıl 0,7 seviyesinde büyüme kaydetmesinin beklendiği belirtilen raporda, İngiltere ekonomisinin ise bu yıl yüzde 0,5, 2024 yılında 0,3 büyüyeceği öngörüsü yer aldı.

Gelişmekte olan ekonomilerin büyümesinin bu yıl yüzde 4,6, gelecek yıl ise yüzde 3,9 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiği bildirildi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • RAMAZAN KARAKAYA 4 ay önce Şikayet Et
    Siyonist yahudi sermayesi doları paundu yuroyu basıp tefecilik yaparak hiç bir katma değeri olmayan kağıt parçası üzerinden insanların emeğini kaynaklarını sömürüyor,kendilerine iyi uşaklık eden milletleri fonlarken ayağına takılıp engel olanları siyasi iktisadi açıdan iç ve dış tetikçileri üzerinden sabote ediyor.mods,fitch küresel çetenin ekonomik operasyon aracı
    Cevapla
  • ByMerdivenaltı 4 ay önce Şikayet Et
    Orayada para verip düşük göstertmişsinizdir eminim. Yeni yıl enflasyon rakamla dediğiniz gibi olabilir ama vatandaşın hissttiği en az 100&500 olacaktır
    Cevapla