İstavrit 50 liradan tezgaha indi

Düzce'de istavrit kilosu 50 liradan tezgahlardaki yerini aldı.

İstavrit 50 liradan tezgaha indi
İstavrit 50 liradan tezgaha indi
GİRİŞ 08.12.2023 21:14 GÜNCELLEME 08.12.2023 21:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Karadeniz'de balık sezonu başladığından bu yana tezgahlarda palamut ve istavrit fazla görülmezken, hamsi bolluğu yaşanıyordu. Son günlerde etkili olan fırtınanın ardından istavrit, kilosu 50 liradan tezgahlardaki yerini aldı.

Düzceli balıkçı Tuncay Kılıç, "İstavrit bu ara çıkmaya başladı. Hamsi de var. Biz de insanlar balığa ulaşsın, daha rahat yesinler diye kampanya başlattık" dedi.

"HAMSİ MARMARA'DA YOK, KARADENİZ'DE ÇIKIYOR"

Karadeniz'de hamsi bolluğu yaşandığını söyleyen Kılıç, "Hamsi Marmara'da yok, Karadeniz'de çıkıyor. İlerleyen günler için umutluyuz. Büyük bir hava muhalefeti geçirdik. Bundan sonra normale dönmeye başladık" şeklinde konuştu.

Tezgahta hamsi 70, istavrit 50, mostra mezgit 250, mezgit 120, barbun 200 ve somon kilosu 200'den alıcı buluyor. Çupra da tanesi 120, levrek 130, uskumru ise tanesi 50 liradan satılıyor.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Marmara denizinde trol ve gırgır tekneleri ile yapılan balıkçılık yasaklanmalıdır.
    Cevapla
  • THE WORLD 4 ay önce Şikayet Et
    iklim şartları herşeyi tuhaf hale getirdi. boyu küçük ama taze. 35 tl olması gerekir. 15 tl yi çalıyorlar. pazarcılar öne irilerini koyuyor. halk kandırılıyor
    Cevapla
  • Temur_AGA 4 ay önce Şikayet Et
    Bu gün istanbulda aldım 120tl
    Cevapla
  • C.Türk 4 ay önce Şikayet Et
    Kıraça gelsede Yesek. :)
    Cevapla
  • Adem 4 ay önce Şikayet Et
    Simdiki istavritler hamsiye benziyor. Hamsiler de sogulcana. suursuz ve denetimsiz yapilan avlamalarla balik yakin zamanda yok olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle