Yunanistan ile karşılıklı turizm hareketlenecek

Yunan adaları için 7 günlük vize muafiyeti turizmcileri heyecanlandırdı. TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, Yunanistan'a giden Türk vatandaşlarının sayısının 585 bin düzeyine olduğunu, yeni kararla birlikte bu sayının artacağını belirtti.

Yunanistan ile karşılıklı turizm hareketlenecek
Yunanistan ile karşılıklı turizm hareketlenecek
GİRİŞ 08.12.2023 09:42 GÜNCELLEME 08.12.2023 09:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina ziyareti sırasında düzenlenen ortak basın toplantısında, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunan adalarını ziyaret edecek Türk vatandaşlarına tüm yıl boyunca 7 gün vize muafiyeti sağlanacağını duyurdu.

Bu adalar, Limni, Midilli, Sakız, Sisam, Ileryoz, Kelemez, Kos, Rodos, Sömbeki ve Meis olarak açıklandı.

Türkiye'den Yunanistan'a giden ziyaretçi sayısı en yüksek seviyesine, 2017 yılı itibarıyla 921 bin kişi ile ulaşılmıştı. Koronavirüs salgınında verilen aranın ardından ise sayı 585 bin düzeyine gelmişti.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Yunan adaları için 7 günlük vize muafiyetini değerlendirdi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, "Türkiye'den Yunanistan'a giden ziyaretçi sayısı en yüksek seviyesine, 2017 yılı itibarıyla 921 bin kişi ile ulaşmıştı. Salgın döneminde yaşanan gerilemenin ardından ziyaretçi sayısında yeniden toparlanma yaşanmış ve Yunanistan'a giden Türk vatandaşlarının sayısı 585 bin düzeyine yükselmişti. Bu sayının daha da artması konusunda en büyük engeli ise vize konusunda yaşanan sıkıntılar oluşturuyordu. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın Atina ziyaretinde açıklanan vize kolaylığının turizm hareketini destekleyeceğini ve Yunan adalarına giden ziyaretçi sayısının artmasına vesile olacak önemli bir olacağını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 1
  • Ayşe Yıldız 4 ay önce Şikayet Et
    E niye gitsinler onlar gelse daha iyi değil mi Bizim paramız oraya niye gitsin
    Cevapla