Mega Metal, Borsa İstanbul’a geliyor

İnce bakır tel üreticisi Mega Metal halka açılıyor. Mega Metal, 07-08 Aralık 2023 tarihlerinde talep toplayacak.

Mega Metal, Borsa İstanbul’a geliyor
Mega Metal, Borsa İstanbul’a geliyor
GİRİŞ 07.12.2023 16:04 GÜNCELLEME 07.12.2023 16:04

Mega Metal, Borsa İstanbul’un yeni üyesi olmaya hazırlanıyor. 2005 yılında üretime başlayan ve Kayseri’deki fabrikasında elektrik, elektronik, haberleşme, enerji üretimi ve dağıtımı, elektroteknik, yenilenebilir enerji, ev aletleri, savunma ve otomotiv endüstrisinde kullanılan yüksek teknolojili ince bakır tel üretimi gerçekleştiren Mega Metal’in halka arz başvurusu, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kabul edildi.

 A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından, Mega Metal’in halka arzı için 07-08 Aralık 2023 talep toplanacak.

Şirketin hisse fiyatı 28.30 TL olarak açıklandı. Halka arz edilecek hisselerin yüzde 75’inin bireysel yatırımcı, yüzde 24’ünün yurt içi kurumsal yatırımcı, yüzde 1’inin ise şirket çalışanlarına ayrıldı.

Halka arz büyüklüğünün 1 milyar 725 milyon TL olması bekleniyor.

Şirketin halka arzı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, halk arzın Mega Metal’in küresel ölçekteki yatırımlarını hızlandırarak başta Avrupa ve Amerika kıtaları olmak üzere global rekabet gücünü artıracağını belirtti.

Turgut, “Sektörümüzde büyümek için yatırım yapmak, yeni kapasite yaratmak ve yeni ürünler eklemek çok önemli. Bugüne kadar özkaynaklarımız ve güçlü finans yönetim politikalarımızla yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Ancak halka arzlar da çok önemli bir finansman kaynağı, bu enstrümanı da kullanmak istiyoruz” dedi.

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında