Elon Musk Düzce'ye mi geliyor? Şirketten açıklama yapıldı

Elon Musk’ın Hyperloop projesi için Düzce’deki bir çelik boru fabrikasını ziyaret edeceği söylentisi kenti karıştırdı. Musk’ın ziyaret edeceği iddia edilen şirket ise borsaya bir açıklama yaptı.

Elon Musk Düzce'ye mi geliyor? Şirketten açıklama yapıldı
Elon Musk Düzce'ye mi geliyor? Şirketten açıklama yapıldı
GİRİŞ 07.12.2023 02:03 GÜNCELLEME 07.12.2023 02:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Elon Musk’ın Düzce’deki bir çelik boru fabrikasını ziyaret edeceği söylentisi hem kenti hem bölgedeki sanayi tesislerini hareketlendirdi.

Sosyal medyada dolaşan haberlerde Elon Musk’ın, Hyperloop projesiyle Erciyas Çelik Boru’nun Düzce’deki tesisini ziyaret edeceği kaydedildi.

ŞİRKET, BORSAYA AÇIKLAMA YAPTI

Söylentilerin yayılması üzerine, hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören şirket bir açıklama yaptı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bazı basın, yayın ve sosyal medya mecralarında, Elon Musk'ın, Hyperloop Projesiyle ile ilgili Düzce'deki fabrikamızı ziyaret edeceğine yönelik çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, şirketimizden kaynaklanmadığını ve şirketimizin bilgisi dışında olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız.”

SEKTÖRÜN DEVLERİNDEN BİRİ

Erciyas Holding bünyesinde faaliyet gösteren Erciyas Çelik Boru, çelik boru üretiminde Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri. Anılan holding 30 yılı aşkın bir süredir faaliyette.

HYPERLOOP PROJESİ NEDİR?

Hyperloop; SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk’un ortaya attığı bir fikirdir. Elon Musk, 2013’te bir beyaz bültenle bu teknolojiyi önermiştir. Hyperloop tam olarak; kargo ve yolcu taşımacılığında tasarlanan ultra yüksek hızlı kara taşımacılık sistemidir. Hyperloop; üstün-aşırı anlamlarına gelen hyper ile yuvar(döner-kapsül), döngü, ilmik, takla anlamlarını taşıyan loop kelimesinin birleşiminden meydana gelmiştir. Yeni nesil rayötesi sistem ve hızlı ulaşım aracı olarak da tanımlanabilir.

 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Ahmet 4 ay önce Şikayet Et
    Erciyesin hisselerini bu ara kimker satmışsa bu söylentiyş çııkaran da onlardır. Bu manipülasyoncuları tesbit etmek zor değil. Devlet görev başına.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ben şuan duzcedeyim düzce halkı olarak herkes ayaklandik acaba elin maski nasıl agirlasak diye bir birimize düştük duzllceliler olarak
    Cevapla
  • Yavuz Selim 4 ay önce Şikayet Et
    Bu küreselci çete elemanlarını ülkeye bile yaklaştırmamak vatan bayrak millet bağımsızlık için son derece kritik önemdedir.Bunlar aynı ağaç kurdu gibi geldikleri yeri kuruturlar.
    Cevapla
  • sadık 4 ay önce Şikayet Et
    Satılık deyiliz
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    borsamizin hali, bir uydurma haber ile parayı vurdular
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle