Balıkçı tezgahlarında hamsi bolluğu: Fiyatı 20 TL

Sinop’ta balıkçı tezgahlarında hamsi bolluğu yaşanıyor.

Balıkçı tezgahlarında hamsi bolluğu: Fiyatı 20 TL
Balıkçı tezgahlarında hamsi bolluğu: Fiyatı 20 TL
GİRİŞ 06.12.2023 21:16 GÜNCELLEME 06.12.2023 21:16
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Geçen hafta yaşanan fırtınalı hava, balıkçıların denize açılmasına neden olmuş, balık tezgahlarının vazgeçilmezi hamsi yok denilecek kadar azalmıştı. Havaların normale dönmesinden sonra, tezgahların en sevilen balığı hamsi, yeniden tezgahları süslemeye başladı. Geçen hafta 80 liraya kadar çıkan fiyatlar, hamsinin bollaşmasıyla yeniden düşüşe geçti. Sinop tezgahlarındaki hamsiler, büyüklüğüne göre 20 ile 40 lira arasında satışa sunuluyor.

"ŞU ANDA BU FİYATLAR, HİÇBİR BALIKÇIYI KURTARMAZ"

Balık satıcısı İsmail Değer, yaptığı açıklamada fiyat değişikliklerinin nedenini açıkladı. Değer, “Zaten şu anda 20 ile 30 lira arasında hamsi satan her balıkçı zarar ediyor. Şu anda bu fiyatlar, hiçbir balıkçıyı kurtarmaz. Sadece o günkü aldığı kasa parasını kurtarır. 20 liraya satan bir balıkçı, 300 liradır kasası 20 liraya satmıştır. Birisi 350 liradır, 25 liraya satmıştır. Kimisi 400 lira ise 30 liraya satmıştır. Şu anda bizim tezgahımızda da 40 lira. Çünkü 600 lira kasası, 600 lirayı 50 liradan satarsan, 750 lira eder. Şu anda sırf kendi parasını çıkarıyoruz. Burada maksat kazanmak değil eldeki hamsinin bitmesi, bir nevi çekişmeli bir rekabet var. Normal bir rekabet de değil. Kimisinin kendi kayığı var, kendi kayığının balığını satıyor. Kimisi alıp satıyor. Kar etmek falan yok şu anda. Fiyat farkını sorduğunuzda kasa farkı olarak düşünüyoruz. Üstelik bazı kasalardaki hamsiler çok iridir, bazıları incedir para etmez. Para etmeyenlerin kasası 250 liradır, iri hamsilerin kasası da 500 liradır. Aradaki fark budur” dedi.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Mustafa K 4 ay önce Şikayet Et
    İstanbul da minnak hamsiler 80 90 TL civarında demek ki iri hamsi olsa 150 TL olacak Allah aşına 20 TL falan diye haber yapmayın şu ana kadar onlarca haber yaptınız hep fiyatlar 2 katı hele ki bu fiyatın 4 katına satılıyor şu an hiç gerçekçi değil bu haberler.
    Cevapla
  • laedri 4 ay önce Şikayet Et
    çok küçük hamsiler be ya
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Hadi gidin oradan sahtekar lar tutmayın o zaman kardeşim balık bırakın bu işi
    Cevapla
  • Ddd 4 ay önce Şikayet Et
    He he kesin kasa parasını anca kurtarıyordur..
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Antalya'da kğ 100 TL,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle