Starbucks'ın hisseleri 20 günde 12 milyar dolar azaldı

ABD'li kahve zinciri Starbucks'ın hisseleri yatırımcıların satışların yavaşladığına ilişkin endişelerinin artmasıyla kayıp serisini 12'inci güne taşırken, şirketin piyasa değerinde 20 günde 12 milyar doların üzerinde azalış oldu.

Starbucks'ın hisseleri 20 günde 12 milyar dolar azaldı
Starbucks'ın hisseleri 20 günde 12 milyar dolar azaldı
GİRİŞ 06.12.2023 21:39 GÜNCELLEME 06.12.2023 21:39
Bu Habere 224 Yorum Yapılmış

Şirketin hisseleri satış rakamlarının ticari büyümede önemli bir yavaşlamaya işaret etmesi nedeniyle bugün TSİ 20.00 itibarıyla yüzde 1'den fazla değer kaybederken hisseler, 12 günle şirketin 1992'de gerçekleşen halka açılmadan bu zamana kadarki en uzun düşüş serisini gördü.

Şirketin hisseleri, müşterilere promosyonlu ürünlerin sunulduğu "Kırmızı Kupa Günü" olarak anılan ve ABD'de binlerce çalışanın iş bıraktığı 16 Kasım'dan beri yüzde 10'dan fazla değer kaybetti.

20 GÜNDE 12 MİLYAR DOLAR KAYIP!

Starbucks'ın piyasa değeri, 20 günlük süreçte 12 milyar dolardan fazla azalarak 110 milyar doların altına geriledi.

ABD'de Starbucks'ın yüzlerce şubesinin çalışanları, 16 Kasım'da çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle greve gitmişti.

STARBUCKS BOYKOT EDİLİYOR

Öte yandan, Starbucks'ın, işçi sendikasının X sosyal medya platformunda, "Filistin ile Dayanışma!" paylaşımında bulunmasının ardından sendikayı dava etme kararı tartışmalara neden olmuştu. Şirketin bu kararı, sosyal medya platformlarındaki eylem çağrılarıyla birlikte bir dizi boykota yol açmıştı.

Bu arada, Starbucks İcra Kurulu Başkanı Laxman Narasimhan, Morgan Stanley Küresel Tüketici ve Perakende Konferansı'nda yaptığı sunumda, Çin'de toparlanmanın beklendiği kadar olmadığını belirtmişti.

Analistler, Çin menşeli kahve zinciri Luckin Coffee'nin yoğun taleple hızla büyümesinin Çin'de Starbucks için rekabet baskısı oluşturduğuna işaret ederek, Luckin başarılı olunca diğer kahve zincirlerinin Çin pazarına odaklanmasının ABD'li şirketi zor duruma sokacağını belirtti.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 224
  • Mehmed 4 ay önce Şikayet Et
    Kahve de neymiş! Yerli ve milli olan çayı tüketin. Kahve faydalı diye yalan yanlış uydurma çalışmalarla insanları yanıltıyorlar. İnsanın dengesini bozmaktan, çarpıntı yapmaktan başka bir işe yaramıyor.
    Cevapla
  • Cezmi 4 ay önce Şikayet Et
    Bu ürünler farz edelim ki hiç üretilmesi hiç yoklar
    Cevapla
  • Tugrul1 4 ay önce Şikayet Et
    "Bütün dünya içse ben içmeyeceğim" şiarıyla hareket edersek zafer yakındır Allahın izniyle.
    Cevapla
  • Zekai Parlak 4 ay önce Şikayet Et
    Starbucks'ın iflası İslam aleminin Uhud Savaşı'ndan sonraki en büyük zaferi olacaktır Allah'ın izniyle.
    Cevapla
  • Gören Göz 4 ay önce Şikayet Et
    Adanada polis taşlayan düdükler kime karşı? Tabiki Turkiyeye karşı, sıkıysa İsrail'e git orda polis taşla. Pkk nin, haçlılarin, Yahudilerin rengi belli bunların rengi hep değişiyor
    Cevapla
  • Suat 4 ay önce Şikayet Et
    Turk kahvesi yokki, var mı? O da brezilyadan kolombiadan geliyor Osmanlı zamanında Etiopyadan gelirdi. Üstelik Starbucksu taklit eden Türkiyeli kahvehaneler Starbucksden farkı da yok. Onlardan bi türlü vazgeçemiyor millet.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle