Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon düşüşü için tarih verdi

Fahiş fiyat ve enflasyona yönelik değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Baz etkisiyle Haziran ayına kadar yıllık enflasyon yüksek kalacak. Haziran sonrası çok hızlı bir şekilde düşecek” açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 06.12.2023 13:50 GÜNCELLEME 06.12.2023 13:50
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti sonrası dönüş yolunda aralarında Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet’in de yer aldığı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşın en az enflasyon kadar merak ettiği bir başka husus da pazardaki fiyat istikrarsızlığı. Özellikle internet pazarında karşı karşıya kaldığımız bu durumla aynı mahallede, aynı semtte, yan yana iki markette bile karşılaşabiliyorsunuz. Enflasyonun yanı sıra piyasadaki bu fırsatçılıkla mücadele konusunda neler var mücadele planınızda” şeklindeki soruya şu şekilde yanıt verdi:

"6 AYDIR HİÇBİR SIKINTI YAŞANMADI"

“Fırsatçılıkla mücadele, fahiş fiyat artışlarıyla mücadele noktasında denetim ve cezai uygulama görevlerimizi yapıyoruz. Bunu yaparken de ilgili kurumlarımız enflasyonla mücadele programına uygun biçimde koordineli çalışıyor. Bir yandan da arz, talep, stok, ihracat, ithalat verileri hemen hemen her gün kontrol ediliyor. Piyasada yokluk oluşmaması buna bağlı olarak da fahiş fiyat artışları oluşmaması noktasında ciddi tedbirler aldık ve 6 aydan bu yana piyasada hiçbir mal sıkıntısı yaşanmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan(Katar ziyareti dönüşü)

"ENFLASYON, HAZİRAN SONRASI HIZLI BİR ŞEKİDE DÜŞECEK"

Fahiş fiyat artışı yaptıkları tespit edilen sektörlerin üzerine bakanlıklarımız hızlı ve organize bir şekilde gidiyor. Gayrimenkulde otomotivde ciddi fiyat düşüşleri oldu. Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle fiyat indirim kampanyası çağrımız da etkili oldu. 100 bin’e yakın işletme bu noktada katılım gösterdi. Esasında biz enflasyonu dizginleyerek, beklentileri yöneterek, kalıcı bir şekilde dezenflasyon sürecini başlatmış durumdayız. Bazı ürünler bazında farklı mecralarda farklı fiyatlar olabiliyor. Bunu tamamen kontrol etmek, yönetmek, idari kararlarda pek olası değil. Onun yerine bizim için önemli olan genel anlamda ekonominin tamamına hakim fiyat seviyesindeki artışların yavaşlamasıdır. Şu anda yavaşlama başladı. Bu bir trende dönüştü. Önümüzdeki aylarda bu çok net bir şekilde ortaya çıkacak. Baz etkisiyle Haziran ayına kadar yıllık enflasyon yüksek kalacak. Bir de para politikası gecikmeli çalışıyor. Haziran sonrası çok hızlı bir şekilde yıllık enflasyon düşecek”

KAYNAK: HABER7
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    zam her hafta malın fiyatı değişiyor reis bunları size sûylemiyurlar etrafiniz bakabilirsiniz marketlerin fiyat ini
    Cevapla
  • Mahmut 4 ay önce Şikayet Et
    Kimse söylemiyor başkanım galiba,fiyat etiketleri sürekli değişiyor hemide artık etiket tarihlerinde bile hile yapılıp değiştirilmiyor (Ben bimde bizzat gördüm,öbür 3 harflilerde tarım kredide bunlardan aşağı kalmaz,misali aknaz 1 kg.peynir 1222.00 tl.129.00 tl.olmuş tam tarihi bilmiyom,1 hafta içinde etiket 0.11.2023 hııı bak zam gelmemiş),sözde o tarihden belli değişmemiş,
    Cevapla
  • Öğretmen 4 ay önce Şikayet Et
    Kiraya sınırlama getireceğinize market fiyatlarına el atın..... Herkes kiracı değil ama herkes markete gidiyor.....
    Cevapla
  • bekir 4 ay önce Şikayet Et
    telekomdan 130 liraya 100 mbit internet kullanıyordum sözleşme bitiyor benden 500 tl istiyor 1000 mbit istersen 1000 tlye geliyor ben elektriğe 300 lira ödüyorum internetin maliyeti elektrikten fazlamı ki bu kadar pahalı
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    81 Yaşındaki dedemiz NAFAKA yüzünden hapse giriyor çıkıyor. NAFAKA Düzenlemesi ne zaman çıkacak yazıktır günahtır pes doğrusu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle