Bitcoin'de yükseliş devam ediyor

Bitcoin, ABD düzenleyicilerinin Bitcoin borsasında işlem gören bir fonu yakında onaylayacağı beklentisiyle önceki gün Nisan 2022'den bu yana ilk kez 41 bin doları aşmıştı. Bitcoin'deki yükseliş bugün de devam ediyor.

GİRİŞ 06.12.2023 07:55 GÜNCELLEME 06.12.2023 09:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

En yüksek hacimli kripto para birimi olan Bitcoin, ABD Merkez Bankası'nın sıkılaştırma döngüsünün sonuna geldiğine dair beklentiler ve ABD düzenleyicilerinin Bitcoin borsasında işlem gören bir fonu yakında onaylayacağı beklentisiyle​ geçtiğimiz günlerde kritik seviye olarak gösterilen 40 bin doları aşarak Nisan 2022'den bu yana görülen en yüksek değere ulaşmıştı.

Lider kripto para birimi Bitcoin, son 24 saatte yüzde 5'in üzerinde değer kazanarak 44 bin 488 dolara kadar yükseldi ve pozitif hareketini sürdürdü.

BITCOIN NEDEN YÜKSELDİ?

Bitcoin'in fiyatı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin spot ETF'sini (borsa yatırım fonu) yakında onaylayacağına ilişkin beklentilerin artmasının etkisiyle son 24 saatte yüzde 5’ten fazla değer kazandı. ABD'de enflasyonun yavaşladığını gösteren verilerin Fed'in faiz artırımlarını tamamladığına ilişkin öngörüleri desteklemesi de Bitcoin'deki artışı destekledi.

2021 yılının kasım ayında 68 bin 990 doları gören Bitcoin, o tarihten bu yana yaklaşık olarak yüzde 39 değer kaybetti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Burhan 4 ay önce Şikayet Et
    FED faiz indirmeye başladığında bitcoin yüz bin doları bulabilir.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Savaşı finanse etmek için para lazım
    Cevapla