Rekabet Kurulu, TOFAŞ'a inceleme başlattı

TOFAŞ'ın, Peugeot, Citroen, Opel ve DS markalarının distribütörü Stellantis Otomotiv Pazarlama'yı satın alma anlaşması Rekabet Kurulu tarafından nihai incelemeye alındı.

GİRİŞ 05.12.2023 14:26 GÜNCELLEME 05.12.2023 14:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TOFAŞ'ın, Peugeot, Citroen, Opel ve DS markalarının distribütörü Stellantis Otomotiv Pazarlama'yı satın alma anlaşması Rekabet Kurulu tarafından nihai incelemeye alındı.

Fiat ile PSA'nın birleşmesi ardından Stellantis altına taşınan TOFAŞ, Stellantis'in Türkiye'de temsil edilen diğer markalarının satış operasyonlarını 400 milyon euro karşılığında satın almak için Mart ayında anlaşmaya varmıştı.

Satın alma için Rekabet Kurulu'nun iznini bekleyen TOFAŞ tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre kurul, satın alma işlemini nihai incelemeye almaya karar verdi.

Açıklamaya göre daha önce yıl sonuna kadar tamamlanması beklenen anlaşmanın kapanış tarihinin ötelenmesi söz konusu olabilecek.

Açıklamada Rekabet Kurulu'nun kararı ne gerekçeyle nihai incelemeye aldığı belirtilmedi.

Verilere göre TOFAŞ tarafından temsil edilen Fiat, Jeep, Alfa Romeo ve lüks segment markalar bu yıl pazardan yüzde 16.8 oranında, Stellantis Otomotiv'in temsil ettiği markalar ise yüzde 18.1 oranında pay aldı.

TOFAŞ'ın Stellantis markalarını devralması halinde yüzde 34.9 pay ile yurtiçi pazardaki en büyük temsilci haline gelecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • asıl yorum 4 ay önce Şikayet Et
    Yani şu işleri izne tabi tutun. Tekelleşmeye izin vermeyin. Biraz uyanık olun yahu?!!!
    Cevapla
  • f.ö 4 ay önce Şikayet Et
    tekellesmek istiyor
    Cevapla