Rekabet Kurulu'ndan buzdolabı firmasına para cezası

Rekabet ihlali iddiaları nedeniyle hakkında soruşturma yürütülen buzdolabı üreticisi için idari para cezası uygulanmasını istedi.

Rekabet Kurulu'ndan buzdolabı firmasına para cezası
Rekabet Kurulu'ndan buzdolabı firmasına para cezası
GİRİŞ 05.12.2023 11:48 GÜNCELLEME 05.12.2023 11:48
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurulu, rekabet ihlali iddiaları nedeniyle hakkında soruşturma yürütülen buzdolabı üreticisi firmanın sözlü savunmasını dinledi. Soruşturma heyeti, firmanın ürünlerinin mağazalardaki satış fiyatını belirlediği gerekçesi ile idari para cezası uygulanmasını istedi.

Rekabet Kurulu, 30 Haziran 2022'de buzdolabı ve derin dondurucu üreticisi firmanın, mağazaların satış fiyatını tespit edip, internet satışlarına kısıtlama getirerek, rekabet ihlalinde bulunduğu iddialarına ilişkin soruşturma başlattı.

Soruşturma heyetinin incelemeleri ve firmanın iddialara ilişkin yazılı savunma süreçlerinin tamamlanmasının ardından bugün, Rekabet Kurumu binasında sözlü savunma toplantısı gerçekleştirildi. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle başkanlığındaki toplantıya şirket temsilcileri, soruşturma heyeti ve Rekabet Kurulu üyeleri katıldı.

Küle'nin söz hakkı verdiği soruşturma heyeti, elde edilen deliller ve savunmalar çerçevesinde görüşünü açıkladı.

Firmaya, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un, 'Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar' başlıklı 4'ücü maddesini ihlalden idari para cezası uygulanması gerektiği kaydedildi. Ardından şirket temsilcileri söz alarak savunmalarını yaptı. Rekabet Kurulu'nun, yaklaşık 15 gün içerisinde nihai kararını açıklaması bekleniyor. 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Mahmutusta 4 ay önce Şikayet Et
    Arçelik beyler
    Cevapla
  • Emekli Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Cebimizdeki paraya göz diken hangi marka acaba
    Cevapla
  • Selim 4 ay önce Şikayet Et
    Hangi FİRMAAAA
    Cevapla
  • mehmet akif şahin 4 ay önce Şikayet Et
    Firma kim? ismi ne? bu haber bize ne kattı ben anlamadım.
    Cevapla
  • Recai 4 ay önce Şikayet Et
    Boş durmuyoruz, çalışıyoruz mesajı.
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    firma isminide yazın ne var bunda hırsızı ilan edin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle