Cevdet Yılmaz: Enflasyonda 2026 yılında tek haneyi hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Enflasyonla mücadelenin karalılıkla devam etmesiyle birlikte açıklanan kasım ayı enflasyon gerçekleşmesi Orta Vadeli Program’da öngördüğümüz yıl sonu hedefimizle uyumludur" dedi.

GİRİŞ 04.12.2023 17:15 GÜNCELLEME 04.12.2023 18:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Enflasyonda gelecek yıl ortasından itibaren yıllık bazda belirgin düşüş, 2026 yılında ise tek haneyi hedefliyoruz. Enflasyonun düştüğü ortamda ise istikrar içinde, büyüme ve kalıcı sosyal refah konusunda güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kasım ayında TÜFE'deki değişimin bir önceki aya göre yüzde 3,28, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,98 olarak gerçekleştiğini hatırlatarak, "Enflasyonla mücadelede uyguladığımız para ve maliye politikaları sayesinde aylık bazda enflasyondaki düşüşün temmuz ayından bu yana devam ettiğini görüyoruz. Enflasyondaki düşüş çekirdek göstergelerde ise çok daha belirgindir. Çekirdek enflasyonun takibinde kullanılan C endeksinde temmuz ayındaki artış yüzde 9,6'dan kasım ayında yüzde 1,96'ya gerilemiştir.

Yıllık çekirdek enflasyon kasım ayında 69,89 ile yatay bir şekilde seyretmiştir. Enflasyonla mücadelenin karalılıkla devam etmesiyle birlikte açıklanan kasım ayı enflasyon gerçekleşmesi Orta Vadeli Program'da öngördüğümüz yıl sonu hedefimizle uyumludur. Enflasyonda gelecek yıl ortasından itibaren yıllık bazda belirgin düşüş, 2026 yılında ise tek haneyi hedefliyoruz. Enflasyonun düştüğü ortamda ise istikrar içinde, büyüme ve kalıcı sosyal refah konusunda güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Ahmet 4 ay önce Şikayet Et
    85 milyonun gözünün içine baka baka yalan sıkmak bu kadar kolay işte. Umut veriyoruz ayağına yıllardır söylemedikleri yalan kalmadı.
    Cevapla
  • Adem bey 4 ay önce Şikayet Et
    doları düşürün yani TL'nin değerini yükseltin enflasyon kendiliğinden düşecek
    Cevapla
  • Necattin 4 ay önce Şikayet Et
    Hükümetin enflasyon planı mağduriyet üzerine.toplumu hızla fakirlestirip talebi daraltmak.talep olmayınca para hareketide olmaz ,alım olmaz.kepenk kapatan önemli değil.para hareketi olmazsa enflasyon da düşer.
    Cevapla
  • Emeklidur 4 ay önce Şikayet Et
    Bence tam tersi..Elimdeki para,doktor hastane gibi yerlere topluca gidince;kalanının içerisine de ben hallederim.Her şeyin daha pahalısını alırım.Son bir ayda özelde iki ameliyat birden.Kalanını tasarruf mu edeceğim.Aldığım maaş,yarım memur maaşı.
    Cevapla