Memur ve emeklinin maaş zammı netleşiyor

Milyonlarca çalışan ve emekliye yapılacak zam, ocak ayında açıklanacak. Bugün açıklanan kasım ayı enflasyonuyla birlikte 5 aylık verilere göre Memur ve emeklileri için yüzde 45, SSK ve Bağkur emeklileri için yüzde 33,64 zam oranı kesinleşti

Memur ve emeklinin maaş zammı netleşiyor
Memur ve emeklinin maaş zammı netleşiyor
GİRİŞ 04.12.2023 20:47 GÜNCELLEME 04.12.2023 20:48
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı. Buna göre, enflasyon kasımda yüzde 3,28 artarken, yıllık bazda yüzde 61,98 oldu.

Enflasyon verilerine göre, 5 aylık TÜFE yüzde 33,64 olarak gerçekleşti.

Öngörülen maaş artış oranları SSK ve Bağkur emeklileri için yüzde 33,64 memur ve emeklileri için yüzde 44,89 oldu.

Kasım ayı verilerinin belli olması ile memur ve emekliye yapılacak zam oranı da şekillenmeye başladı. Kamu görevlileri ocak ayında 6 aylık enflasyon farkıyla birlikte 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10 toplu sözleşmeden kaynaklı artış alacak.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, memur ve emekli maaşlarına yapılacak artışlara ilişkin TRT Haber'e yaptığı değerlendirmesinde şunları kaydetti;

Gelen rakamın sürpriz olmadığını söyleyebiliriz. Temmuz ayı itibarıyla memurun cebinde yüzde 40,39 garantiydi. Kasım enflasyonu da açıklandı.

Merkez Bankası ve Orta Vadeli Programda enflasyon tahmini yüzde 65. Şu anda yüzde 62 küsür hedef tutacak gibi. Böyle olursa yıl sonu itibarıyla memur ve memur emeklilerinin, SSK ve Bağkur emeklilerinden farklı olarak yüzde 15 toplu sözleşme artışı var. Bunu göz önünde bulundurduğumuz zaman yüzde 65 hedefiyle yüzde 50'ye yakın bir artış öngörüyoruz.

KAYNAK: TRT HABER
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bukadar pahallılığa göre çok az valla emekliler yerlerde sürünür. En az %100 olması gerekir
    Cevapla
  • Ömer 4 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkeyi yöneten çok saygıdeğer yöneticiler sizlerden ricam insanlar emekli olduktan sonra işçi, bağ-kur ,memur emeklisi diye ayrım yapmayın verilen zam oranı herkese eşit oranda dağılsın lütfen
    Cevapla
  • Yoruk 4 ay önce Şikayet Et
    Benim Anlamadığım memurla SSK emeklisinin oranları neden farkli biri takım elbise diğeri iş elbiseli olduğu içnmi acaba
    Cevapla
  • Orhan Öztürk 4 ay önce Şikayet Et
    memur emeklisi ile ssk emeklisi ayrı vatandaş mi oluyor. memuru emekli eden ssk ve bağkurlular değil mi?
    Cevapla
  • HARPUTİ 4 ay önce Şikayet Et
    Bırakın zammı, önce emekli memurlara 8077₺.sryyaneni verin, üstüne zammı konuşalım. Devlet ricaline ithafen..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle