Bakan Bolat Açıkladı! 600 bin araç piyasaya çıktı

Otomotiv sektöründe fırsatçılara yönelik yaptığı yaptırımlar ve idari cezalar sonuç verdi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 600 bin aracın piyasaya çıktığını duyurdu. “6 ayda bulunamayan sıfır oto, 6 saatte teslim edilmeye başlandı” dedi.

GİRİŞ 04.12.2023 09:24 GÜNCELLEME 04.12.2023 09:44
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanı Ömer Bolat gazetecilerin sorularını yanıtladığı toplantıda, göreve geldikleri günden itibariyle fahiş fiyat artışlarıyla mücadele ettiklerini yineledi. Bu kapsamda otomotiv piyasasında meydana gelen haksız fiyat artışlarına yönelik idari cezaların ve düzenlemelerin sonuç verdiğini belirtti.

FAHİŞ FİYATLA MÜCADELE SONUÇ VERİYOR

Şikayetler ve tespitler üzerine haksız fiyat uygulayan firmalara karşı idari cezalar uyguladıklarını ve fahiş artışların önüne geçmek için birçok düzenleme hayata geçirdiklerini hatırlatan Bakan Bolat, otomotiv piyasasına düzen ve nizam geldiğini vurguladı. 600 bin aracın piyasaya çıktığını söyleyen Bolat, “6 ayda bulunamayan sıfır aracın, 6 saatte teslim edilmeye başlandı” dedi. Hem ikinci elde hem de birinci elde araç fiyatlarının düştüğüne dikkat çeken Bolat, fiyat düşüşlerinin gayrimenkul sektöründe de görülmeye başlandığını belirtti.

Tıpkı otomotiv sektöründe olduğu gibi motosiklet sektöründe yaşanan fiyat artışlarına ilişkin görüşleri sorulan Bolat, bununla ilgili de yoğun denetimler yaptıklarını, bu konuda da bir çalışma yapılacağını, fiyat düşüşünü sağlayacaklarını belirterek, çok yakında orada da düzenin sağlanacağını söyledi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ FAHİŞ ARTIŞLAR DA KONTROL ALTINDA

Hazır beton ve çimento sektöründe de şikayetler bulunduğunu aktaran Bolat, şöyle devam etti:

"Özellikle deprem bölgesinde şikayetler vardı, oradaki üretici ve satıcı firmalarla da toplantılar yaptık. En son birkaç hafta önceki toplantımız sonunda orada da ilkbahara kadar zam yapılmayacağı, en az yüzde 5 indirim yapılacağı yönünde taahhütte bulunuldu. Bunu takip ediyoruz. Deprem bölgesinde çimento ve hazır beton fiyatlarında ciddi bir geriye gidiş oldu. Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanımızın arkasından biz de Cumhuriyet'in 100. yılında indirim çağrısında bulunmuştuk, bunun sonucunu görüyoruz. Enflasyon artış oranında nispi olarak aşağı doğru eğilim var. Bu çalışmalarımızın, sürekli yukarı yönlü devam eden fiyatlama davranışlarını kırmak anlamında bir dalgakıran etkisi oldu. Bu dalgakıran etkisiyle şu an piyasada hem ürün anlamında bolluk var hem de tüketicilerimizde fiyatların düşeceğine inanç oluştu. Bu mücadele devam edecek. Hemen her sektörde, her üründe bu çalışmaları yapıyoruz."

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 93
  • Kul insan 4 ay önce Şikayet Et
    Allah cc razı olsun. Sayın Bakanım, her Türk ortak pazara dahil edilmelidir. Bu şu demek Türkiye 'de üretilen ürünler önce yurt dışındaki Türklere ihracat edilmelidir. Türklerden diğerlerine. Mesele basit buna ağırlık veriniz. Güç kuvvet burada. Cesaretle uygulama şart.
    Cevapla
  • Beleşçi 4 ay önce Şikayet Et
    Otoparklarda yatanları piyasa hızlı sürün...
    Cevapla
  • mehmet 4 ay önce Şikayet Et
    siz market ve inşaat malzemelerine el atın,krediler yükselince araçlar satılmaz oldu
    Cevapla
  • hade 4 ay önce Şikayet Et
    vergiler arttırılmalı her yer araç doldu bu gidişle otobana par edecek millet
    Cevapla
  • Millet 4 ay önce Şikayet Et
    Togga niye zam yaptınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle