Dolar haftaya sakin başladı

Kasım ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)'nin açıklanacağı güne dolar kuru 28,90 TL'den başladı. Euro ise 31,44 TL'den başladı.

GİRİŞ 04.12.2023 08:36 GÜNCELLEME 04.12.2023 09:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kasım ayı Tüketici Fiyat Endeksi(TÜFE)'nin açıklanacağı güne dolar kuru 28,90 TL'den başladı. Euro ise 31,44 TL'den başladı. 

TÜİK, bugün saat 10'da kasım ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Tüketici fiyatlarının kasım ayında aylık yüzde 3,9, Yıllık yüzde 63 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. 

Konutlardaki doğal gaz kullanımının 1 Mayıs 2024 tarihine kadar 25 m3'e kadar olan doğalgaz kullanımı bütçeden karşılanıyor. Bu seviyenin aşımı faturalandırılıyor.

Merkez Bankası, yayımladığı Para Politikası Kurulu metninde bu aşımların kasım ayı enflasyonuna yüzde 1,1 katkı yapacağını söyledi. PPK metninde "Mevsimsel tüketim artışına bağlı olarak bedelsiz kullanım miktarı olan 25 metreküp üzerindeki kullanımların ölçülen fiyatlara yansımasının kasım aylık enflasyonunu 1,1 puan yukarı çekeceği tahmin edilmektedir." Aşımın ekim ayı enflasyonuna katkısı yüzde 0,22 olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Katar'a gidecek ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından Emirlik Divanı'nda resmi törenle karşılanacak. Erdoğan, Katar emiri ile birlikte 9. Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısı'na iştirak edecek.

Bu hafta dışarda veri akışı yoğun. Euro bölgesi ve ABD PMI verileri açıklanacak. Öte yandan Fed'in politikalarına yön verebilecek mahiyetteki ABD tarım dışı istihdam ve saatlik ücretleri de takip edilecek. 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 2
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    sizde dolar şöyle dolar böyle deyip yükseltiyorsunuz milleti almaya teşvik ediyorsunuz ekonomi bir takıma piskolojidir yapmayın böyle haberler
    Cevapla
  • Mustafa K. 5 ay önce Şikayet Et
    TL üzerinde %30 luk haksız bir fazlalık olduğu yönünde açıklamayı bilmem e kuruluşuda yapmıştı geçen hafta içerisinde. Doların sakinleşip açıklama yönünde düşmesini ümit ediyoruz. Ama zor.
    Cevapla