Bakan Bolat'tan Suudi Arabistan açıklaması! Tam 30 milyar dolar!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu açılış törenine katıldı. Bolat, "İnşallah orta vadede 10 milyar dolar, uzun vadede de 30 milyar dolarlık karşılıklı ticaret, iki ülkenin stratejik hedefleridir" dedi.

Bakan Bolat'tan Suudi Arabistan açıklaması! Tam 30 milyar dolar!
Bakan Bolat'tan Suudi Arabistan açıklaması! Tam 30 milyar dolar!
GİRİŞ 03.12.2023 20:49 GÜNCELLEME 03.12.2023 20:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu açılış törenine katıldı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Beşiktaş'ta düzenlenen foruma Suudi Standartları, Metroloji ve Kalite Örgütü Başkanı Dr. Saad Al-Kasabi, DEİK Başkanı Nail Olpak, DEİK/Türkiye-Suudi Arabistan İş Konseyi Başkanı Fatih Gürsoy ve Suudi Arabistan-Türkiye İş Konseyi Başkanı Sami Al-Osaimi ve çok sayıda Türk ve Suudi iş insanı katıldı.

'HEDEF 30 MİLYAR DOLARLIK KARŞILIKLI TİCARET'

Açılış töreninde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "İkili ticari ilişkilerimiz bağlamında, 2022 yılında yüzde 41'lik bir artışla 6,5 milyar dolara ulaşan karşılıklı ticaretimiz, bu yılın 11 ayında 6,2 milyar dolara yaklaşmış durumda. İnşallah geçen yılın rakamını rahatlıkla aşacağız. Burada altını çizmek istediğim husus, dünyada 2024 yılında büyük bir talep daralması, durgunluk ve ticaret gerilemesi bulunmakta. Başta enerji olmak üzere emtia fiyatları, gıda fiyatlarında ciddi bir düşüş var. Dolayısıyla bizim Suudi Arabistan ile ticaretimiz esasında miktar bazında çok daha yüksek bir artış kaydetmiştir. İnşallah orta vadede 10 milyar dolar, uzun vadede de 30 milyar dolarlık karşılıklı ticaret, iki ülkenin stratejik hedefleridir" dedi. 

KAYNAK: DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Nuri er 4 ay önce Şikayet Et
    Karalyon dış açığımızın en büyük nedeni petrol ve gaz ithalatından kaynaklanıyor. Yoksa diğer kalemlerde fazla veriyor
    Cevapla
  • karalyon 4 ay önce Şikayet Et
    Maalesef Türk milleti yeterince çalışmıyor ithalatımız ihracatımızın iki misli demekki az çalışıp çok yiyoruz
    Cevapla
  • Abuzer 4 ay önce Şikayet Et
    Sen bu konuda birşey bilmiyorsun. Türkiye nin enerji ithalatı olmasın dış ticaret fazlası veriyor. Türkiye son yıllarda üretim üssü olmaya doğru hızla ilerliyor
    Cevapla
  • Gerçekler 4 ay önce Şikayet Et
    Ben de karşıma bir Dart koydum ama ; Atıyorum, atıyorum bir türlü 12 den vuramıyorum. ihracatimizin seneye çok daha fazla olacaĝíndan eminim, çünkü seneye bir adet yerine iki adet alma kabiliyetlerine bütün Türkiye'den ithal eden ülkeler ulaşacak ; Ama Türk Milleti deĝil ! Türk Milleti ise daha ve daha çok çalışmak zorunda. Kaderimiz böyle!
    Cevapla
  • abbas 4 ay önce Şikayet Et
    Senin kafadakileri ihrac etsek ülkemizde problem kalmaz .
    Cevapla
  • ugur 4 ay önce Şikayet Et
    Küçük rakamlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle