Batı medyasının hayran kaldığı proje! Türkiye yaptı, dikkatler üzerine toplandı

Batı medyası, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT) tarafından yürütülen projesine hayran kalırken açık deniz karakol gemileri Akhisar ve Koçhisar'dan övgüyle bahsetti.

GİRİŞ 03.12.2023 18:53 GÜNCELLEME 05.12.2023 15:59
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Savunma sanayi alanındaki en büyük medya kuruluşları, Türkiye'nin savunma projelerini yakından takip ediyor.

Avrupa basınının en önemli analistleri, Pakistan MİLGEM projesi ile Türk Deniz Kuvvetleri için inşa edilen açık deniz karakol gemileri Akhisar ve Koçhisar'ı farklı açılardan değerlendirdi.

''DÜNYADA ÖRNEĞİNE AZ RASTLANIR'' VURGUSU

Avrupa'nın en büyük savunma analiz haber platformu olan EDR'de, Milli Savunma Bakanlığı ile Deniz Kuvvetleri'nin savunma sanayisini koordine ederek, özellikle Pakistan ve Türkiye'de programın başarılı inşasına dikkat çekildi. EDR'de yer alan yazılarda, dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen projenin sorunsuz yürütülmesi ele alındı.

Aynı dergide çıkan ikinci bir yazıda ise Türkiye'nin dünya üzerinde örneğine az rastlanır bir şekilde OPV dizaynlarını geliştirip, inşa ettiğine değinildi. Askeri fabrika ve tersanelerin uluslararası ve ulusal pazarlarda milli savunma sanayisinin geliştirilmesine destek olmak amacıyla kurulan Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı ASFAT'ın, yaklaşık 9 ay içinde gemi tasarımını ve kritik tasarım aşamasını tamamlayarak geçtiğimiz aylarda gemileri denizle buluşturduğu kaydedildi.

Amerikalı Savunma Sanayi Analisti Chris Cavas da yakın zamanda yayınladığı podcast yayınında, ASFAT'ın 5 senede dünyanın önde gelen etkili savunma şirketleri arasına girmesinin, şirketi bölgesel satışlar konusunda öne çıkardığını vurguladı.

''YERLİLİK YÜZDE 80'E ULAŞTI''

Savunma sanayi alanındaki bir diğer büyük medya kuruluşu Shephard'da çıkan yazıda ise ASFAT'ın, İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda inşa ettiği yeni OPV'lerdeki sistemlerin sırasıyla yüzde 65 ve yüzde 75 yerli ekipman payına sahip olan Ada ve İstanbul sınıfıyla karşılaştırıldığında yüzde 80'inin milli üretim olacağının altı çizildi.

Türkiye'nin deniz platformlarındaki inşa süreçlerindeki başarısına yer veren Batı merkezli basın kuruluşları, gemilerde kullanılan ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, MKE ve TÜBİTAK imzası taşıyan silah sistemlerinin detaylı analizlerine de yer verdi.

KAYNAK: DHA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Nahit. Sazoglu 4 ay önce Şikayet Et
    Denizcligimizi devlet. Politikasi. Yapmaliyiz
    Cevapla
  • Yolcu 4 ay önce Şikayet Et
    Vatandaşa cevap ,beğenmiyorsan beğendigin yere gidebilirsin seni tutan yok bu sandıkların her ülkede var ,yarımsu dolu bardağın dolu kısmına bak iyi şeyleri görmeye çalış , şikayet etme , şükret veçalış sevgilerimle slm.
    Cevapla
  • yolcu 4 ay önce Şikayet Et
    Yerli gavurlar derler yok öyle birşey zaten maket vs.:)
    Cevapla
  • Osman AYDIN 4 ay önce Şikayet Et
    Yorumcu arkadşlar neden kıziyorsunuz batın şuanda yaptını bizim batı haranları 60 lı 70 li yıllarda aynı yorumları yapıyorladi batiyi öve öve bitiremiyorlardı batı şunu yapıyor bunu yapıyor biz bi kibriti yapamıyoruz neden biliyomusunuz bizde o zamanlar hep engelemeler vardı örnekmi istiyorsunuz Devrim otomobili gece casuslar tarafından benzin deposu boşaltıliyor teste gelen Reisicumhu
    Cevapla
  • Hasan doğru 4 ay önce Şikayet Et
    Batı'nın dansını içkisini kumarini getirmek değil elbet ,Batı'nın bizi destekleyen ve kıskanan onların savunma sanayi ve teknoloji sine yetismemiz onları hayrete düşürüyor ümitsizliğe kapılmayalim çok çalışarak gayret ederek mazlumlarin mağdurların haklarına Allah'ın yardımıyla sahip çıkacağız inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle