ABD'den toplama F-35 kararı! Kazalı F-35'lerden Frankenstein uçak

ABD sorunları bitmeyen F-35'ler için yeni çözüm buldu. ABD Hava Kuvvetleri, neredeyse 10 yıl önce kazalara karışan iki uçağı Frankenstein jetine dönüştürmeyi deniyor.

GİRİŞ 03.12.2023 10:47 GÜNCELLEME 03.12.2023 11:12
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Haber7

Dünyanın en maliyetli silah sistemleri arasında bulunan F-35 projesinde sorunlar bitmiyor. Yazılım problemleriyle gündemden düşmeyen F-35'ler havada da kalamıyor.

Bugüne kadar yazılım ve teknik arızalardan dolayı 22 kazaya karışan F-35'ler için ABD henüz bir çözüm bulmuş değil. Uzmanlara göre F-35 jetlerinin motorların yapılması gereken revizyonun maliyet ise 40 milyar doları civarı olduğu tahmin ediliyor.

F-35 KAYBOLUNCA ALAY KONUSU OLMUŞLARDI

Eylül 2023'te ABD'ye ait bir F-35 jeti Güney Carolina eyaleti üzerinde seyrederken kaybolmuştu. Pilot fırlatma koltuğu ile kurtulurken uçağı kaybeden ABD ordusu 'Kayıp F-35 savaş uçağını bulmamıza yardım edin' diyerek halka çağrı yapmıştı. ABD'nin dünyanın en pahalı jetini kaybetmesi sosyal medyada alay konusu olmuştu.

TOPLAMA F-35 PROJESİ

Şimdi ise yine sosyal medyada düşen bir F-35 fotoğrafı dünyanın gündeminde. ABD'li Lockheed Martin sorunları bitmeyen F-35'lerden toplama jet yapmaya başladı.

Ortaya çıkan yeni bilgilere göre ABD'de yıllar önce biri burun çarpması diğeri motor yangını ile hasar gören iki F-35A Müşterek Taarruz Uçağının savaş uçağı, hasarsız kısımları "Franken-bird"  (FRANKENSTEIN) yöntemi ile birleştirilerek tek bir hasarsız uçağa çevirmeye çalışıyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 81
  • Ilhan soylu 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiye s400 leri almak en iyisini yaptı yoksa bu F35 in bakım masrafları türkiye nin başını çok ağrıtır
    Cevapla
  • Alp 4 ay önce Şikayet Et
    Bana bunu verin ben size iki üç çıkarırım. Ustanın iyisi malzemeden arttırır.
    Cevapla
  • Atila 4 ay önce Şikayet Et
    Çok ah aldınız iki yakanız bi araya gelmesin mazlum çocukların kanı var elinizde daha beter olun yok olun gidin....
    Cevapla
  • Bozkurt 4 ay önce Şikayet Et
    Verin bizim sanayi sitesine bizimkiler yıllardır doğanları kesip birleştiriyorlar
    Cevapla
  • Rasmusen 4 ay önce Şikayet Et
    Hahah cok iyi el atmak lazım
    Cevapla
  • Ergenekon 4 ay önce Şikayet Et
    10 numara bir tesbitli yorum
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bizim sanayide iki hasarlı arabadan bir hatasız araba çıkaran ustalar için basit bir iş. Getirsinler sanayide hallederiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle