Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre Kasım'da enflasyon yıllık bazda yüzde 61,98 oldu

GİRİŞ 04.12.2023 10:01 GÜNCELLEME 04.12.2023 15:08
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım ayına ait enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre Kasım'da yıllık enflasyon yüzde  61,98 oldu. Söz konusu dönemde aylık enflasyon ise yüzde 3,28 arttı.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 37,54 ile konut oldu. Bu harcama grubunu yüzde 40,72 ile giyim ve ayakkabı, yüzde 48,20 ile haberleşme, yüzde 56,92 ile eğlence ve kültür izledi. 

Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 92,86 ile lokanta ve oteller oldu.

EKONOMİSTLER NE BEKLİYORDU?

AA Finans'ın 15 ekonomistin katılımıyla yaptığı ankete göre, kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,68 olmuştu. Ankete katılan ekonomistlerin kasım ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 3 en yüksek yüzde 4,60 aralığında yer aldı.

"ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞ MAYIS'TAN SONRA BAŞLAYACAK"

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, Kasım ayı enflasyon verisini Haber7'ye değerlendirdi. Aylık enflasyondaki artışın piyasaların beklentisi altında olduğuna dikkat çeken Kuru, Mayıs ayına kadar enflasyonda artış eğiliminin devam edeceğini, Mayıs sonrası enflasyonda kalıcı düşüşün başlayacağını belirtti. Kuru, "Son veriyle ilgili detaylara baktığımızda yüzde 61.98 yıllık enflasyon, bunun 17 puanı gıda ve alkolsüz içeceklerden, 10 puanı ulaştırmadan, 7 puanı lokanta ve otellerden geliyor. Enflasyona en çok etki eden üç parametre burası" diye konuştu. 

Citibank'dan yeni enflasyon ve dolar tahminiCitibank'dan yeni enflasyon ve dolar tahmini

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 153
  • Kara 7 ay önce Şikayet Et
    Ver mhteri seçim geliyor
    Cevapla
  • Necattin 7 ay önce Şikayet Et
    Yalandan kim ölmüş.
    Cevapla
  • Şinasi 7 ay önce Şikayet Et
    10000 TL alanla 50000 TL alana aynı oranda zam yapmak demek altta kalanın canı çıksın demektir.
    Cevapla
  • Sütün kadar yem! 7 ay önce Şikayet Et
    Bir keçi ile inek'de aynı olmuyor! Bir keçi günde en fazla 2 litre, inek ise 30 litre süt veriyor. Ne kadar süt, o kadar yem! Eti'de 1 keçinin en az 20 katı.☻
    Cevapla
  • Çalışans 7 ay önce Şikayet Et
    Bir yerde birileri hızla zenginleş ıyorsa orada bir kesimde fakir leşi yor dur. Devletin zenginleşmesinden özel sektör çalışanları hiçbirşey almıyor.Kamuda çalışanların zenginleşmesi için özel sektör çalışanları açlığa mahkum edildi. Özel sektör, esnaf, çiftçi üzerinden alınan vergilerle kamu finanse ediliyor. Her kesime eşit adil yaşanabilir bir gelir sağlanmalıdır.
    Cevapla
  • mert 7 ay önce Şikayet Et
    Kim gelirse gelsin yönetime bu ülkenin alım gücü düşüklüğü kaderi hiç değişmeyecek. her türlü bahane altına saklanan siyasiler varken bu ekonomi düzelmez... Benm kişisel kaanatim budur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle