Denizbank'tan yeni Seçil Erzan açıklaması: Görüntülerin tamamı paylaşıldı

Bankacı Seçil Erzan’ın futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı olaya ilişkin Denizbank’tan yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada, dün ortaya çıkan güvenlik kamerası kayıtlarının, olayın bir bölümünü yansıttığı belirtildi.

Denizbank'tan yeni Seçil Erzan açıklaması: Görüntülerin tamamı paylaşıldı
Denizbank'tan yeni Seçil Erzan açıklaması: Görüntülerin tamamı paylaşıldı
GİRİŞ 02.12.2023 18:04 GÜNCELLEME 02.12.2023 18:04
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Futbol dünyasının ünlü isimlerinin eski bankacı Seçil Erzan tarafından dolandırıldığı olaya ilişkin yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Türkiye’nin gündemine oturan olaya ilişkin dün yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Görüntülere ilişkin Denizbank bir açıklama yayınladı.

Bankadan yapılan açıklamada, ortaya çıkan görüntülerin bir bölümünün yayınlanmasının olay örgüsünü bozduğu kaydedildi.

Açıklamada, saadet zincirine bankada teslim edildiği iddia edilen paranın, iddianın aksine banka kayıtlarından nakit ödeme yoluyla çıkarılarak organizasyona teslim edildiği belirtildi.

“Eğer iddia edildiği gibi, banka nezdinde bir fon hesabı olsaydı para nakden çekilip dışarı çıkarılmaz hesaptan hesaba aktarılırdı.” denilen açıklamada, şikayetçi eski sporcunun hesabındaki tutarı, kardeşinin sahibi olduğu şirkete havale ettiği anlatıldı.

Eski sporcunun kardeşinin de önceden bankaya iletilen talep üzerine hazırlanan 2 milyon 490 bin doları nakit olarak şubeden çektiği ifade edildi.

“PARAYI ÇEKİP, ERZAN’IN ADAMINA TESLİM ETTİ”

Görüntülerde hesap sahibinin, elindeki siyah çantayı gişenin bulunduğu alandaki masaya koyduğu ve çekme talimatı verdiği tutarın çantaya doldurulduğunun anlatıldığı açıklamada, “Bu husus kameralarda açıkça görülmektedir. Hemen akabinde sonradan A.Y. olduğu anlaşılan Seçil Erzan'ın para getir-götür işlerinde kullandığı şahıs, para dolu siyah çantayı alarak bankadan çıkış yapmıştır.” denildi.

Açıklamada, hesap sahibinin ödeme fişini imzalayıp, Erzan’la vedalaştıktan sonra banka kapısında bekleyen güvenlik görevlisiyle selamlaşıp, şubeden ayrıldığı belirtildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“28 Kasım 2023 tarihli, ‘20 Soru 20 Yanıt’, başlıklı açıklamamızın 17. Maddesinde de örnekleri ile açıklandığımız gibi; nakit olarak müşterinin zilyetliğine geçmiş ve banka dışına çıkarılmış bir para üzerinde bankanın hiçbir sorumluluğu yoktur. Yine ilgili haber programlarında, ‘para neden gişeden teslim edilmiyor’ şeklinde getirilen eleştiriye cevaben açıklamak isteriz ki; bu bölüm gişe mahallinin bir parçası olup kameralarla izlenmektedir. Büyük tutarlı para teslimleri, gişelerin güvenlik amaçlı camla korunan ön bölümünün fiziken teslimata müsaade etmemesinden dolayı sektör uygulamalarına paralel olarak bu gişe bölümünün tam arkasında yer alan güvenlik açısından diğer müşterilere kapalı mahalde yapılmaktadır. Kamera kayıtlarındaki işlemler ile ilgili Bankamız dahil hiçbir makama bugüne kadar herhangi bir şikayet iletilmemiştir. Teftiş Kurulumuz tarafından düzenlenen 28 Nisan 2023 tarihli raporumuzun ekinde, yer alan delil niteliğindeki kamera kayıtlarını kamuoyunu aydınlatmak amacıyla bilgilerinize sunarız.”

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Balık baştan kokar, bu replik varken, Seçil erzan da olsun ne olacaki
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Reziller, ne kadar para hastası varsa, ne kadar faizci varsa yetimlerin hakkı sorulacak. Zavallısınıx
    Cevapla
  • İzmir berbat 4 ay önce Şikayet Et
    Vay dalavereciler hîlekârlar düzenbazlar hırsızlar dolandırıcılar sizi, vay üçkâğıtçılar sizi !!! çok iyi arastirin bir Listede DisneyLand Prodüksyon sanatçilar var ???
    Cevapla
  • Hasan Önal 4 ay önce Şikayet Et
    Denizbank'ın Florya şubesinden milyonlarca Dolar çıkış yapılırken bankanın müdürü, CEO'su hiç merak etmez mi, bu kadar para nereye gidiyor diye? Müşteriye alternatif teklifler sunup parayı banka hesaplarında tutmak istemez mi? Bir şube müdürü Türkiye'nin her ilinde binlerce şubesi olan bir bankanın şubesini nasıl oluyor da kendi malı gibi işletebiliyor? Bu işte karışık!
    Cevapla
  • Mehmet 4 ay önce Şikayet Et
    Şimdi çok özgür avrupada bir aylık kazancınızı sadece 1/4 olarak her hafta kullanabiliyorsunuz. Ayrıca yüklü çekimlerde sebep. Yüklü yatirmalarda kaynak istiyorlar. Daha kayıtlı paranın akıbetini kontrolü yapilamazken, banka personelinin koordine ettiği . Kendisini mağdur olarak nitelendiren aç gözlüklerin işlediği suçu mağdur sıfatı ile yargıya taşıması, en çok üzücü olanda bu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle