VakıfBank 300 milyon dolarlık yeni yurt dışı kaynak temin etti

VakıfBank çeşitli yapılar altında farklı uluslararası bankalarla gerçekleştirdiği 300 milyon dolar tutarında yeni yurt dışı fonlama temin etti

VakıfBank 300 milyon dolarlık yeni yurt dışı kaynak temin etti
VakıfBank 300 milyon dolarlık yeni yurt dışı kaynak temin etti
GİRİŞ 02.12.2023 14:53 GÜNCELLEME 02.12.2023 14:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

VakıfBank çeşitli yapılar altında farklı uluslararası bankalarla gerçekleştirdiği 300 milyon dolar tutarında yeni yurt dışı fonlama temin etti.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, 1-7 yıl arası değişen vadelerde sahip söz konusu fonlama işlemlerinden birisi İtalyan İhracat Kredi Kurumu SACE'nin garantörlüğünde gerçekleşti.

Bu yıl bankanın uluslararası piyasalardan temin ettiği yeni kaynak tutarı 4 milyar doları aştı. Yıl içinde yenilenen sendikasyon ve post-finansman işlemleri de dahil edildiğinde yıl başından bu yana yurt dışından sağlanan kaynak toplamı yaklaşık 6 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, şu değerlendirmelerde bulundu:

'VakıfBank olarak 15 milyar dolar büyüklüğüne ulaşan yurt dışı fonlamamız ile uluslararası piyasalardan ülkemize en çok yeni kaynağı getirmeyi başaran Türk bankası olmanın gururunu yaşıyoruz. Son olarak bu alandaki güçlü konumumuz ve uzun soluklu iş birliklerimiz sayesinde, bu defa çeşitli yapılar altında farklı uluslararası bankalarla toplam 300 milyon dolarlık yeni yurt dışı fonlama işlemlerini başarıyla tamamladık. 1 ila 7 arasında değişen farklı vadelerdeki işlemlerden birisi İtalyan İhracat Kredi Kurumu SACE'nin garantörlüğünde gerçekleşti. Yılbaşından bu yana farklı yapılar altında gerçekleştirdiğimiz işlemlerle ülkemize getirdiğimiz yeni kaynak tutarı 4 milyar dolar seviyesini aşmış bulunmaktadır.

Malumunuz eylül ayında tamamladığımız 750 milyon dolar tutarındaki 5 yıl vadeli sürdürülebilir Eurobond ihracımız ile birlikte Eurobond piyasası yeniden Türk bankalarının erişimine açılmış ve kısa süre içinde diğer Türk bankalarınca da gerçekleştirilen ihraçlarla ülkemize önemli ölçüde kaynak girişi sağlanmıştır. Söz konusu tüm bu işlemler Türkiye'ye yönelik son dönemde iyileşen yatırımcı algısının ve artan sermaye akışının net bir göstergesidir ve Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında bu anlamda ayrışması oldukça umut vericidir. Bu durum son dönemde 350 baz puanın da altına gerileyen ülke risk primi seviyesinden de açık bir şekilde anlaşılmaktadır. VakıfBank olarak biz de farklı fonlama yapıları altında çeşitli uluslararası yatırımcılarla yaptığımız bu işlemler sayesinde uzun vadeli ve optimum maliyetli yeni yurt dışı fonlama kaynaklarına erişerek Türkiye'nin ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • ergün 4 ay önce Şikayet Et
    En tefeci banka vakıfbank çok para kesiyor
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    vatandasdanfaizlegeriodemeyaparsinizskintiyokneguzel
    Cevapla