Çark ettiler! Türkiye'nin notunu yükseltmeye devam edecekler

S&P olağanüstü bir toplantı ile Türkiye'nin not görünümünü 'pozitif'e çevirdi. Ekonomist Üzeyir Doğan, Haber7'ye yaptığı değerlendirmede kredi kuruluşlarının Türkiye'ye yönelik not artışlarına devam edeceğini söyledi.

GİRİŞ 01.12.2023 13:31 GÜNCELLEME 01.12.2023 14:34
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's Türkiye'de son dönemdeki politika düzenlemeleri nedeniyle takvim dışı değerlendirmeye giderek ülkenin kredi görünümünü revize etti. S&P, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi. PhillipCapital Yurt İçi Piyasalar Grup Başkanı Üzeyir Doğan, S&P'nin not kararını Haber7'ye değerlendirdi. 

"TÜRKİYE'NİN NOTUNU ARTIRACAKLAR"

S&P'nin Türkiye'yi en düşük kredi notuyla değerlendiren kuruluş olduğunu hatırlatan Doğan, S&P'nin belirlediği takvimin dışına çıkarak olağanüstü bir toplantı ile Türkiye'nin not görünümünü durağandan pozitife çevirdiğini, bu durumun da yakın bir zamanda not artışının geleceğinin göstergesi olacağını vurguladı. S&P ve diğer kredi derecelendirme kuruluşlarının 2024'ün ilk çeyreğinde Türkiye'ye yönelik not artışları yapacağını belirten Doğan, seçim sonrası süreçte de yeni not artışlarının geleceğini ve Türkiye ekonomisine yönelik olumlu raporların yayınlanacağının altını çizdi. Doğan, uluslararası kuruluşlardan gelen olumlu değerlendirmelerin sermaye piyasalarındaki istikrarı güçlendireceğine işaret etti.

S&P'NİN KARARI BORSAYA YARADI

Standart & Poor's'un kararının borsada pozitif bir hava oluşturduğunu belirten Doğan, borsada 8 bin 80 puanın kritik bir seviye olduğuna dikkat çekti. Borsada asıl rallinin gelecek yıl yabancı girişlerinin başlamasıyla olacağına işaret eden Doğan, "Borsa, enflasyona karşı yatırımcısını ezmeyecek potansiyele sahip" dedi. Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Doğan, borsanın cazibesini gelecek yılda koruyacağını, tasarrufların yüzde 50'sinin hisse senetlerinden oluşmasının yararlı olacağının altını çizdi. Doğan, yatırım hisse alırken daha seçici olması gerektiği bir dönem olduğunu da vurguladı.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ SÜRER Mİ?

Altın fiyatlarının 2024 yılında yükselmeye devam edeceğini ancak kısa vadede altın fiyatlarındaki yükselişin riskli olduğunu ifade eden Doğan, ons altında bir düzeltme hareketi olacağını, her geri çekilmenin de alım için fırsat olacağını belirtti. "Altın yatırımcısı al sat macerasına girmemeli, uzun vadede düşünmeli" dedi. Altının gram fiyatının 2 bin 500 liraya kadar yükseleceğine dikkat çeken Doğan, yeni yılın ilk çeyreğinde ons tarafının hareketli olmayacağını, gram altın yatırımcısının daha avantajlı olduğunu vurguladı.

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 11
  • Peki 4 ay önce Şikayet Et
    Faiz dünya rekoru, bankalara kredi kartı, ek hesap borcumuz var. Aylık dünya faiz işliyor. Tıkandık. Bırakın lobinin notunu.
    Cevapla
  • çakır 4 ay önce Şikayet Et
    demek ÇARK ettiler,, Ver mehteri :)
    Cevapla
  • nadim 4 ay önce Şikayet Et
    Keşke kasalar fazicinin parasıla dolacağına dolmasaydı.Kasaların dolu olması mı yoksa faiz ödemeksizin az paranın olması mı..Bence ikincisi.Faizin ceremesini milletçe çekeceğiz...Nihayet zenginlerin Tüsiadın istediği oldu...Sırt üstü yatıp devleti haraca bağlayacaklar...Merkez bankasındaki para milletin faiz parası değilde devletin öz varlığı olmasını beklerdim...
    Cevapla
  • BAMSI BEYREK 4 ay önce Şikayet Et
    Bas faizi bas faizi tabii ki yükseltirler çünkü faizler kolayca sömürüyorlar milleti.Togg bile 1800 olmuş not artı olsa ne eksi olsa ne
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 ay önce Şikayet Et
    Ekonomik Haçlı seferiyle karşı karşıyayız. Bıçak kemiğe dayandı artık veeee inananlar hep kazanır. "Rasulullah’a Mekke de 3 yıl boykot uyguladılar. Müslümanlar açlıktan karnına taş bağladı" Kowboy edasındaki düşmanlarımız çatlasın. SİZE BOYUN EĞEN SİZİN GİBİ OLSUN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle