Bakan Şimşek'ten son dakika AB açıklaması! 5 maddelik çağrı yaptı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Komisyonu'nun "AB-Türkiye siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerinin durumu" hakkındaki son raporunu memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Bakan Şimşek'ten son dakika AB açıklaması! 5 maddelik çağrı yaptı!
Bakan Şimşek'ten son dakika AB açıklaması! 5 maddelik çağrı yaptı!
GİRİŞ 30.11.2023 20:50 GÜNCELLEME 30.11.2023 20:51
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Son dakika Mehmet Şimşek haberleri: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından, "AB-Türkiye siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerinin durumu" hakkındaki son rapora ilişkin İngilizce paylaşım yaptı.

Bakan Şimşek'ten son dakika AB açıklaması! 5 maddelik çağrı yaptı!

BAKAN ŞİMŞEK'TEN AB'YE 5 MADDELİK ÇAĞRI

Bakan Şimşek resmi X hesabından yaptığı paylaşımında, Avrupa Komisyonu'nun "AB-Türkiye siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerinin durumu" hakkındaki son raporunu memnuniyetle karşıladıklarını bildirerek komisyon ve yüksek temsilci tarafından önerilen önlemlerin, teşvik edici ve olumlu gelişmelere işaret ettiğini kaydetti.

Bakan Şimşek'ten son dakika AB açıklaması! 5 maddelik çağrı yaptı!

Şimşek, Avrupa Komisyonu'na çağrıda bulunduğu paylaşımında 5 madde sıraladı:

'DİYALOGLAR YENİDEN BAŞLATILMALI'

  • Ekonomi, Enerji ve Ulaştırma konularında AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Diyaloglarının yeniden başlatılması,
     
  • Ortaklık Konseyi ve Bakanlar düzeyinde Yüksek Düzeyde Siyasi Diyalog toplantılarının yeniden başlaması,
     
  • AB-Türkiye Gümrük Birliği'nin modernizasyonuna ilişkin taslak müzakere çerçevesine ilişkin tartışmaların yeniden canlandırılması
     
  • Avrupa Yatırım Bankası'nı Türkiye'deki tüm sektörlerdeki faaliyetlerine yeniden başlamaya davet etmek,
     
  • AB'deki Türk iş insanları, öğrenciler, Türk vatandaşları ve aile üyelerine yönelik vize kısıtlamalarının hafifletilmesi.

'TÜRKİYE'Yİ AVRUPA BİRLİĞİ'NE SAĞLAM ŞEKİLDE YENİDEN BAĞLAMAK İSTİYORUZ'

"Türkiye ve AB birlikte daha güçlü" vurgusu yapan Şimşek, "Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne sağlam şekilde yeniden bağlamak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Dobra! Dobra! 4 ay önce Şikayet Et
    Sayın Mehmet Şimşek beyi 100% güveniyoruz çünkü o bir Liyakatli bir Ekonomist! AB üyeliği istemeyen içimizdeki zavallıllar ülkemizin gelişmesini istemiyor ülkemizi Afganistan Pakistan Uganda Sri Lanka gibi olmasını istiyorlar! Birde aramızda çok bilmiş o sivri zekalılar Çin=BRiCS üyesi olalım dinsiz ve din düşmanı ateist çinli komunistin kölesi kuyruğu olalım diye adeta can atıyorlar!
    Cevapla
  • Analiz! 4 ay önce Şikayet Et
    T.C. hedefi AB üyesi olması gerek! T.C. batı AB serbest piyasa ekonomisi demokrasi insan hakları din innanç özgürlüğü olan ülkelerle ilişkilerine derinleştirmesi gerekir! Malesef son zamanlarda bazı siyasal islamcı ve muhafazeker kesim ateist Çin komunist batı karşıtlı propaganda ve dezenformasyonla gaza geliyorlar bu bireyler BRiCS=Çin kuklası kölesimi olmakmı istiyorlar ?
    Cevapla
  • Eren 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti ne ab nin nede Çinin kuklasıdır. Haddini bil
    Cevapla
  • AB ye Evet (X) 4 ay önce Şikayet Et
    T.C.AB üyeliği AB standardları: insan hakları,çevre temizliği, eğitim, sosyal,haklar,refah hedefimiz olmalı! Ukranya bile AB üyesi olalım diyor! Kimse AB küsmesin Avrupalılar hiç küsmez! Dinsiz Ateist Çinli komunist bizleri AB, ABD batıya karşı kışkırtıyor toplum içinde Anti-semitzm Hristiyan düşmanlığı yayıyor hedefleri bizi batıdan koparıp Çin=BRiCS katıp bizleri kukla köle yapmak!
    Cevapla
  • Mert 4 ay önce Şikayet Et
    Daha düne kadar yargıçların anayasa yi nasıl çiğnediği çöp anayasa nin esamesi olmadığı bir ülke AB hiç kimse almaz
    Cevapla
  • Goca GONYALI 4 ay önce Şikayet Et
    bırakın şu batıya girme ayaklarını, kamu oyu oylaması yapın, bakalım halk istiyormu, ben girmek istemiyorum, batının canı çıksın
    Cevapla
  • @Yeniçeriye cevap 4 ay önce Şikayet Et
    Hadi oradan boş yapma burada beyaz Türk yeşil Türk kırmızı Türk Renk polemiği yapma! Osmamlı o kadar muhteşem olmuş olasaydı çökmezdi sende bügün osmamlıda yaşardın muhterem! Osmanlının hanedan ailesinden gelen yurt dışında yaşayanlar birçoğu Türkçe bile bilmiyor! Türkçe Nizanim! Fransa ABD Kanada Almanya Arjantin de yaşayan Ermeni kökenlerin aileler bile birçoğu türkçe konuşa biliyor!
    Cevapla
  • Önce Vatan 4 ay önce Şikayet Et
    Yeniçeri, tam tersi % 75 ve üzeri evet çıkar. Hangi insan refah düzeyinin artmasını istemez, hangi insan ülkemizin gelişmesini istemez, maalesef ülkemizin gelişmesini istemeyenler, Afganistan gibi olalım diyenler AB'yi istemezler. Selçuklu yıkıldı Osmanlı kuruldu, Osmanlı yıkıldı Türkiye Cumhuriyeti devleti kuruldu, niye zorunuza gidiyor. Selçukluda, Osmanlı da atalarımız
    Cevapla
  • Yeniçeri 4 ay önce Şikayet Et
    gereksiz konuşma değil, Ab ye girme konusunda referandum yapsan yüzde 75 hayır oyu çıkar, yüzde 25 evet oyu çıkar evet diyenlerde Osmanlının yıkılıp Cumhuriyeti kuran beyaz Türklerin çocuklarıdır. Yoksa AB hayalleri kurduğumuz falan yok.
    Cevapla
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    Sana gerekmez zaten, AB ye girersek sen çık. Bu kadar gereksiz konuşmayın ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle