Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret açıklaması

Asgari ücrete tek zam yapılmak istenmesine tepki gösteren Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, "Öyle bir noktaya geldi ki bu ücret geçim ücreti oldu. Asgari ücret zammı senede bir olacağına, hiç olmasın zam yapmayın" dedi.

Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret açıklaması
Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret açıklaması
GİRİŞ 30.11.2023 13:19 GÜNCELLEME 30.11.2023 13:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Türk-İş 24. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Atalay "Yıllardır asgari ücret görüşmelerine arkadaşlarımız katıldı. 12 kalemi ilgilendiriyor. Bu ücret başlangıç ücreti. Öyle bir noktaya geldi ki bu ücret geçim ücreti oldu. Bakan bu sene bir defa olacak diyor. Hiç olmasın, zam da yapmayın para da vermeyin" dedi.

"CAMBAZ OLSANIZ GEÇİNEMEZSİNİZ"

Atalay sözlerine şöyle devam etti:

"O masada iki gün sonra 4 tane işçi oturacak. Bu paralara nasıl geçinemeyeceklerini anlatacaklar. Cambaz olsanız 11 bin 400 TL'yle bir hafta geçinemezsiniz ya. Burada ne söylediysem orada da aynısını söylerim. Bu mesele hepimizin meselesi. 8 milyon asgari ücretli bu ülkenin en büyük sözleşmesi. Bizim için fark etmiyor. Onlar da komşularımız, arkadaşlarımız. Başlarını aşağı eğme lüksümüz yok.

Ülkeyi yönetenlere bizi görmemezlikten gelmeyin diyorum. Bizi yok saymayın. 3 gün sonra oturduğunuz koltuklarda işçiler oturur. Bazı bürokratlar ben devletin sahibiyim zannediyor. Herkes için geçici bu iş.

VERGİ DİLİMİ AÇIKLAMASI

Yoksullukta değil, refahta birleşelim. 20 bin lira maaş alan bir arkadaşımız sene sonunda 16 bin lira maaş alıyor. Ülkeyi yönetenlere sabahtan akşama kadar anlatıyoruz; çok alandan çok, az alandan az vergi alın.  Şu ülkenin gündemin taşeron meselesini çıkarın. Bu işi takip etmeye sonuna kadar devam edeceğim.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Çalışan işçi 4 ay önce Şikayet Et
    Başkanım sizi duyanda maaşların 5 te biri sadece vergiye gidiyor sanar sgorta ve işsizlik kesintilerini diye demiyorsunuz maaşların 5 te bir değil üçte biri kesiliyor verginin acil sabitlenmesi şart
    Cevapla
  • Takipteyiz 4 ay önce Şikayet Et
    20 binliradan sadece 4 binlirası gelir vergisi işsizlik ve sgorta kesintileriyle 7 8 bin lira kesinti oluyor ayrıca işçi çocuk parasıda istiyor agi havaya gitti algı yapılmasın verilen maaşların yarısı vergi işsizlik ve sgorta kesintisine gidiyor
    Cevapla
  • Yeter artık 4 ay önce Şikayet Et
    Sayın Atalay vergiyi kesin olarak bu yıl sabitletin çalışanın canı yanıyor 20 binliradan alınan 4 binlira gelir vergisi sadece 2 3 binlirada işsizlik ve sgorta kesintiside alınıyor sadece gelir vergisi kesilmiyor maaşlara zam geldiği halde Temmuz da maaşlar geriye düşüyor sorun sadece gelir vergisi değil 20 binlira bürütün elegeçen neti 12500 lira civarı bunları anlatın devlete
    Cevapla