Araç satışında yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlandı

Elektrikli otomobil satışlarında tüketiciyi koruyan yeni düzenleme yürürlüğe girdi.

GİRİŞ 29.11.2023 08:52 GÜNCELLEME 29.11.2023 09:16
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ithalat rejimi kararına dayanılarak hazırlanan İthalat Tebliğlerinde, gerekli güncellemelerin taraf olunan uluslararası anlaşmalar, tüketici güvenliği, kamu sağlığının korunması amaçlarıyla ilgili kurumlar ile istişare içerisinde yapılmakta olduğu vurgulanarak şöyle denildi:

"Bu kapsamda sadece elektrik motorundan tahrikli diğer taşıtların Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması kapsamı menşeli olmayanların ithalatında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca düzenlenen 'İzin Belgesi'nin aranması bugün tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 'Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ (İthalat: 2023/22)' ile kararlaştırılmıştır. Söz konusu Tebliğ ile karbon emisyonunun azaltılması ve sürdürülebilir enerji temini kapsamında önemli yere sahip elektrikli araçların ithalatında, tüketici güvenliği, satış sonrası hizmet kalitesinin artırılması, batarya parkının izlenmesi, ülkemizde ihtiyaç duyulacak şarj istasyonu ve güç yönüyle takip edilmesi ile batarya geri dönüşüm süreçlerinin daha etkin yönetilmesi amacıyla gerekli kriterlerin getirilerek, söz konusu elektrikli araçlarla ve birlikte oluşturacağı ekosistemin düzenlenmesi amaçlanmaktadır. Ticaret Bakanlığımız, yerli üretim, istihdam ve tüketicinin korunması hedeflerine ulaşılması amaçları doğrultusunda, ithalat politikalarını etkin bir şekilde düzenlemeye devam edecektir."

KAYNAK: İHA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 22
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Benzinli araçlarda benzin deposunun patlamasıyla ilgili kanunu var veya LPG lı araçlarda bir kanunu var sanki turkiyede
    Cevapla
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Elektirikli otomobillerin yarın cep telefonu batarya patlamaları yaşanmıyacağına kim garanti veriyor kim bu konuda bir önlem alıyor veya aldı yarın araç içinde birkaç kişi ölüncemi bu konu gündem olacak milletimizin canı çok ucuz kader der geçeriz sanayi bakanı TSE UYUMAYIN UYUMADIĞINIZI GÖSTERİN KANUN ÇIKARIN BU KONUDA
    Cevapla
  • Hasan 5 ay önce Şikayet Et
    Yerli üretimi destekleyen her kararı alkışlıyorum
    Cevapla
  • Doğrusu 5 ay önce Şikayet Et
    Bir araba bir ev masrafı kadar binene helal olsun
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    okumayı sevmeyen okuduğunu da anlamayan bir milletiz vesselam.
    Cevapla
  • Okur 5 ay önce Şikayet Et
    Bu da 11.hikaye. sen okudun da okuduğunu doğru anladın da bize motor araba icat ettin. ne diyon dayı. Vilnius, yeşil kuşak, iklim sözleşmesi, tek millet.
    Cevapla
  • fahri 5 ay önce Şikayet Et
    Bu millet adamı suçsuzken yanlış anlamadan dolayı LİNÇ eder. Vur dersin ÖLDÜRÜR, 20 yıldır bir fabrikada idareciyim, ispatlı olarak biliyorum. Bir de aynı sayfayı 10 kişiye okut 10 ayrı hikaye dinle....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle