Avrupa'nın en büyüğünden TL kararı! İbre tersine döndü, ilk adımı attılar

2 trilyon dolar varlık yönetimi ile Avrupa'nın en büyük varlık yöneticisi konumundaki Amundi, yeniden TL'ye yönelmeye başladı. Şirket, TL'nin daha fazla değer kaybedeceği görüşünden vazgeçerek, bu yönde ilk adımını attı.

GİRİŞ 28.11.2023 16:57 GÜNCELLEME 28.11.2023 17:00
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Avrupa'nın en büyük varlık yöneticisi Amundi, Türkiye'de mayısta yapılan seçimlerden bu yana ortodoks para politikasına dönüşün etkisiyle Türk lirasına (TL) yönelmeye başladı.

TL DEĞER KAYBEDECEK GÖRÜŞÜNDEN VAZGEÇTİ

Paris merkezli 2 trilyon dolar değerinde varlık yöneten Amundi, TL'deki değer kaybının devam etme ihtimalini göz önüne alarak portföyündeki TL miktarının artışı sınırlı tutsa da, TL'nin çok daha fazla değer kaybedeceğine yönelik görüşünden vazgeçerek bu yönde ilk adımını attığını açıkladı.

TL’YE YÖNELİK İYİMSER BEKLENTİ

Amundi'nin gelişmekte olan piyasalar sabit gelir birimi eş başkanı Sergei Strigo Reuters'a yaptığı açıklamada, TL'ye yönelik olumsuz beklentilerini iyileştirme sürecine atıfta bulunarak, "Birkaç hafta önce az miktarda TL'yi portföye dahil etmeye başladık" dedi.

“BUNU KESİNLİKLE DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Strigo geçen hafta politika faizinin %40'a yükseltilmesinin "çok olumlu" olduğunu ve bunun enflasyonla mücadelede ciddiyetin göstergesi olduğunu belirtti.

Strigo, "Henüz (portföyümüzdeki) dağılımda TL'nin payını (belirgin) artırmaya hazır değiliz fakat kesinlikle bunu değerlendireceğiz" dedi.

KAYNAK: REUTERS
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • Harbinger35 4 ay önce Şikayet Et
    Tabi hemen değil.Denflasyon olması gerek.2024 dengeli enflasyon desek,2025 değerlendiğini hisseder,2026 degerlenme sureci yaşatır.Zaten OVP de bu.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Siz saçmalamaya devam edin, 2 Trolyon Doları olan adam senin gibi zekası gelişmemiş deyil, bu Servet-i akıllı adamlar edinebilir. Merkez bankan faizi %40 ,a çıkarırsa elin gavuru seni sömürmeye geliyor, senin bunu anlayacak kapasiten yok demek.
    Cevapla
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    Dolar 10 liraya düşer artik
    Cevapla
  • Alperen 4 ay önce Şikayet Et
    TL bazındaki short pozisyonları kapatmaya başladılar.
    Cevapla
  • Turk 4 ay önce Şikayet Et
    Bende güvendim Zamanın da 300 bin döviz türk parasına cevirdik yıllardır yediğim kazık hacir yine dövize çevirsem en az yari param gitti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle