İzmir'de suya yeni zam

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 7'nci birleşiminde 1 Aralık 2024’ten itibaren suya yüzde 15 zam yapılması kararı alındı.

GİRİŞ 28.11.2023 12:52 GÜNCELLEME 28.11.2023 14:32
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesi oy kaybederim kaygısı ile normal koşullarda 1 Ocak'ta yürürlüğe sokulan su zammını 1 ay geriye çekti.

İZSU Genel Kurulu AK parti ve MHP'li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık CHP ve İyi Partili meclis üyelerinin oyları ile yeni zamlı tarifeyi kabul etti.

Buna göre içme suyuna 1 Aralık tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 15 zam geldi. Zamlı tarifeye göre konutlarda 0-10 metreküp tüketimlerde suyun tzonu 20 lira 08 kuruştan 22 lira 09 kuruşa yükseldi.

Zamlı tarifeye göre 11 -20 metreküp tüketimde suyun tonu 28 lira 24 kuruşa, 21 metreküp ve üstü kullanımlarda ise metreküp fiyatı 52 lira 88 kuruşa yükseldi.

Önerge görüşülürken söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, grup olarak zamma karşı olduklarını belirtti. Hızal Türkiye'nin en pahalı içme suyunu İzmirlilerin kullandığını söyledi.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • Amet 4 ay önce Şikayet Et
    İzmir’de CHP ye oy yok bu nasıl bir parti neresi sosyaldemokrat değişim zamanı
    Cevapla
  • Bülent 4 ay önce Şikayet Et
    Bir chpli olarak bu yerel seçimde oyumu kesinlikle CHP ye vermeyeceğim nokta hiç bir icraat görmedik İzmiri köy yaptınız
    Cevapla
  • Evim 4 ay önce Şikayet Et
    Yeter artık bu paralar nereye gidiyor devlet bu su zamlarına el atmalı İzmir'e kayyum lazım acil
    Cevapla
  • Arda 4 ay önce Şikayet Et
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi suya zam yaptı.Bu ay 500 ₺ ödedim.500₺ su faturasının 180₺ atık su faturası suyu kullandıktan sonra kanalizasyon şebekesini kullanma parçasıymış :)
    Cevapla
  • Hakan Berberoğlu 4 ay önce Şikayet Et
    Bu herifin yolsuzlukları nı cimere şikayet ettim kayyum atamasını talep ettim ama drmkki üstten ciddi ni koruma altında elleyemiyorlar.. Cehape den korkuyor galiba reis
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle