Milyar dolarlık imza: Türkiye'den tarihi silah anlaşması geliyor

Nijerya ile Türkiye arasında, savunma sanayii alanında oldukça yüksek bir tutara sahip anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

GİRİŞ 26.11.2023 14:18 GÜNCELLEME 26.11.2023 14:26
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Haber7

Türkiye ve Nijerya arasındaki savunma sanayii işbirliği gidererek artıyor. 

Türkiye, kısa süre önce Nijerya’ya 2 adet T129 ATAK helikopterinin teslimatını gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz hafta da Nijerya Hava Kuvvetleri’ne ait Türk Havacılık ve Uzay Sanayii üretimi T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri’nin test edildiği görüntüler paylaşılmıştı. 

Nijerya Savunma Bakanı Hon Mohammed Badaru, 24 Kasım'da Lagos'da bulunan Caverton Bakım Onarım ve Revizyon (MRO) Tesisini ziyaret ederek Nijerya Hava Kuvvetleri'nin bazı varlıklarının revizyonunu inceledi.

İMZA ATILDI

Military News Nigeria'nın haberine göre, Savunma Bakanı Badaru'nun Lagos'taki Caverton MRO'yu ziyareti sırasında Savunma Bakanlığı ve Türk ortaklar arasında askeri teçhizat üretimi İHA montajı gibi konularda işbirliğini ön gören Savunma Yasası'nın imzalandığını açıkladı.

Öte yandan Badaru "Çok yakında 6 adet T-129 ATAK Taarruz Helikopterinin Türkiye'den gelmesini bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

  • Bu gelişmeler ışığında uzmanlar Türkiye ve Nijerya arasında milyar dolarlık bir anlaşmanın yakında imzalanmasını bekliyor.


MASADADAKİ AKSUNGUR DETAYI

Bu ziyaret kapsamında, Bakanın masasındaki TUSAŞ AKSUNGUR SİHA maketi ise dikkat çekti.

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 77
  • TÜRK 5 ay önce Şikayet Et
    boş konuşanın dilini koparmak için !
    Cevapla
  • Bumerang 5 ay önce Şikayet Et
    Ekonomik kriz konjonktür gereği gelir geçer. Askeri alanda güçlü olursan caydırıcı özelliğinden dolayı kimseye kolay kolay boyun eğmezsin. Ama bu da yeterli değil. Kendi silahını kendin üreteceksin. Biz mesela Kendi silahımızı yapamadığımız için PKKyla bile mücadele etmekte zorlanıyorduk. Ama şimdi PKK nefes almakta bile zorlanır hale geldi. Azerbaycan Karabağı işgalden kurtardı.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bence müslüman ülkelere ucuza silah satmalıyız hepsi guclensin kâfire korku salmamız lazım
    Cevapla
  • M.g 5 ay önce Şikayet Et
    Masadaki pense niçin hocam hayirli olsun
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Avrupalıların terör yoluyla Afrikadaki ülkeleri dizaynının bitirilebilmesi için çabalıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle