Yüzde 100 zam istediler: 10 Aralık'ta ehliyet fiyatları değişiyor

Sürücü kurslarında 2024 yılı için geçerli zam oranı belli oluyor. Taban Fiyat Tespit Komisyonu 27 Aralık'ta toplanacakken, işletmecilerin talebi yüzde 100 zam.

GİRİŞ 26.11.2023 12:51 GÜNCELLEME 26.11.2023 14:26
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Yeni yılın yaklaşması ile beraber sektörlerin de 2024 yılı fiyat tarifeleri netleşmeye başlıyor. Sürücü kursu ücretlerinin 2024 yılı ücretleri için Taban Fiyat Tespit Komisyonu 27 Aralık'ta toplanacak.

2023 yılında ehliyet kurs ücretleri ortalama 7.500 liradan başlıyordu. Son bir yılda sürücü kurslarına gelen bu yüksek zamlar sürücü adaylarının eleştirilerine sebep olurken, ehliyet kurslarından yeni zam talebi açıklandı.

YÜZDE 100 ZAM TALEBİ

Sürücü kursları akaryakıt, çalışan ücretleri vergiler, kiralar, faturalar ve araç bakım masrafları gibi kalemlere gelen zamları sebep göstererek 2024 yılı için yüzde 100 artış talep ediyor.

EHLİYET FİYATI 20 BİN TL'Yİ AŞACAK

Konu ile ilgili açıklama yapan Orta Anadolu Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı Serdar Tepegöz, Bu yıl hedefimiz 7060 TL olan  ücreti 15 bin TL'ye çıkarmak. Bu B sınıfı ehliyetin kurs ücreti sadece. Harçlara gelecek zamla beraber B sınıfı bir ehliyet 20 bin TL'yi geçecek.

2023 fiyatlarından yararlanmak ehliyet almak isteyen vatandaşlar için ise son tarih 10 Aralık olarak açıklandı. 

KAYNAK: HABER7. NTV
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 108
  • Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    Milli eğitime kayıtlı kursların serbes bırakılarak kurs sayının çoğalmasını sağlayarak rantı ortadan kendiliğinden kalkar ücretlerde anlaşma yapılmaz iyi eğitim veren işini yapan ayakta kalır bu kadar basit
    Cevapla
  • İbrahim 5 ay önce Şikayet Et
    Yapsınlarda görsünler başlarına gelecekleri imkansızı başarmak istiyorlar herhalde bukadar,da sömürgecilik olmaz bu sefer ben dur diceğim bildiğim bütün mercilere dile getiririm ve bunun peşini bırakmam yeter biri dur demeli yapın bakalım hadi bakalım.
    Cevapla
  • Pala 5 ay önce Şikayet Et
    Yazılıyı kazanıp direksiyon imtihanına 300tl ye yakın sınav ücreti alınıyor.Eger ilk direksiyon sınavını geçemezsen ikinci sınav ücreti 1500tl alıyorlar saçmalık bu
    Cevapla
  • kul hakkı 5 ay önce Şikayet Et
    kurslar para almaktan baska ne yapıyorda zam istiyor.Allah yedirmesin aç gözlüler.o kadar para alıyorsunuz sınav ücretlerinide ödeyin o zamanburusı türkiye normal denetim yokkk.
    Cevapla
  • M aslanoglu 5 ay önce Şikayet Et
    Sürücü kurslarına açılış için kota uygulalaması getiren yetkililer devlet eliyle kartel yaratmıştır bu yanlıştan derhal dönülmesi gerekiyor her işte serbest piyasa varken neden kurs açılış için kota var vatandaşın sırtından rant ve vurgun yapılması içinmi ?
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    Ben bu mili eğitimden bişe anlamadım 1sorum kurs ücretleri 2sorumda sürücü kursları için kurs sahibleri hiç bişe yapmıyor ki ben sınavda geçsem ancak bana araba ogretmiyorlar bence yanlisorlar 3,sorum milli eğitim e trafikte hiç fazla soru çıkmıyor gidip en zor sorulari seçiyorlar bence trafikte sorsalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle