Putin dev projeyi duyurmuştu! Rusya'dan Türkiye açıklaması

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Türkiye’de kurulması planlanan gaz merkezi ile ilgili açıklamasında, “Türk heyeti gaz merkeziyle ilgili bilgi almak için Rusya’ya gelecek” dedi.

GİRİŞ 25.11.2023 21:36 GÜNCELLEME 26.11.2023 09:42
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz yıl Ekim ayında Türkiye’de oluşturulacak gaz merkeziyle Rus gazının Avrupa’ya güvenli bir şekilde ulaştırılmasını önermiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ise bu öneri olumlu karşılanmıştı.

Projenin gerçekleşmesi için hem Rus hem de Türk tarafı çalışmalarını sürdürürken, Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak son gelişmeler hakkında bilgi verdi.



'EMİNİMKİ ANLAŞMAYA VARILACAKTIR'

Rus televizyonuna konuşan Novak, projenin yakın zamanda hayata geçmesini umduğunu söyleyerek, “Şu anda yol haritası üzerinde bir anlaşma var ve Türk heyeti Rus tarafındaki çalışmaları öğrenmek için St. Petersburg'a gelmeyi planlıyor. Eminim ki yakın gelecekte bu projenin pratikte uygulanması için anlaşmaya varılacaktır” şeklinde konuştu.

PUTİN DEV PROJEYİ DUYURMUŞTU

Novak geçtiğimiz günlerde proje üzerinde bu yıl anlaşmaya varılabileceğini söylerken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin projeyle ilgili, “Türkiye'de Avrupa için büyük bir doğal gaz merkezi kurabiliriz. Petrol piyasalarına yönelik hiçbir müdahale, hiçbir rezerv kullanımı enerji sorununu çözemez. Rusya, Avrupa'ya enerji sevkiyatına hazır, top onlarda” ifadelerini kullanmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • adalet1071 5 ay önce Şikayet Et
    dolara bağlı sistemden çıkılmalı yeni bir ödeme sistemine geçilmeli abd ekonomisi bitikken bile dolara bağlı klmak haraç vermekten farksız nasıl oluyorda değerlenebiliyor aklıselim ülke kalmadımı dünyada onlara çalışıyoruz resmen hayır bizim piyasa atıştan etkilenmese kaç olduğu umrumuzda olmaz ama ekmeğin fiyatı bile dolara bağlanmışsa eğer vay halimize
    Cevapla
  • Drachen 1 5 ay önce Şikayet Et
    Bu kesinlikle en kısa sürede yapılmalı , Hem Avrupa hemde Rusya kontrol altında tutulmalı aksi takdirde ABD bütün Avrupayı kendine esir edecek . Nasıl ki Kuzey Gaz akımını vurup Avrupayı kendine bağımlı yaptıysa şimdi de Filistin - İsrail savaşı çıkararak kendini günence altına alıyor . Dedeağaç'a asker yığması da bundan eğer Türkiye - Rusya anlaşırsa bizi de Yunanla savaştıracak .
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Olmasına olmalıdır. uzun vadede işlermi bilmem. RTE emekli olunca inşallah yine AB oyuncağı olunmaz
    Cevapla
  • DURSUN 5 ay önce Şikayet Et
    Hızlı bir şekilde hayata geçirilmeli
    Cevapla
  • Bozkurt 5 ay önce Şikayet Et
    Rusya Türkiyeye benim gazımı sen sat diyor neden?çünkü Rusya Oğuzun devleti Turana geliyor.Oguzun devleti okadar çokki hiç bir kavmin güçü Oğuza yetmez,ama içine sızıntılar girel fitne olur Oğuzu birbirine kırdırıl,sonra Oğuz tekral teral kural devletini
    Cevapla
  • Bozkurt 5 ay önce Şikayet Et
    Zil tak etek giy oyna vatandaş yediklerin sende hazımsızlık yapmış
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Sentetik maddelerden uzak dur ve makarna ekmek gibi karbonhidrat ağırlıklı beslenmeyi bırak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle