Kentsel dönüşüm sürecini anlattı

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, kentsel dönüşüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "1 milyon 290 bin konut sahibi Yarısı Bizden kampanyasına başvurdu" dedi.

GİRİŞ 25.11.2023 13:15 GÜNCELLEME 25.11.2023 19:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, katıldığı bir televizyon programında kentsel dönüşüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Demir, "1 milyon 290 bin konut sahibi Yarısı Bizden kampanyasına başvurdu. Kentsel dönüşüm başkanlığı söz konusu vatandaşlarımıza evlerin yıkılıp yapılmasına ilişkin tüm süreci kendileri yürütüyorlar" diye konuştu. 

Kentsel dönüşümde bina sakinlerinin 3/2'si çoğunluğu zaman zaman sağlayamadığı ve binada oturanların karar alamadığı süreci hatırlatan Demir, "Tüm kat maliklerinin karar alması gerekiyordu. Şimdi o da kalktı. Artık salt çoğunlukla alınabiliyor" dedi.

KİRA DESTEĞİ NASIL OLACAK?

"Konutları normalde mülk sahipleri yıkarlar ancak sıkıntı varsa kentsel dönüşüm başkanlığı da devreye girebilir" diyen Demir, hem kiracılara hem de mülk sahiplerine yönelik destekler olduğunu belirtti. "İnsanlar artık yüzde 50 çoğunlukla karar alabileceği bir süreç var artık. Dolayısıyla yarısı bizden kampanyasıyla onların şu an değerlendirmesi yapılıyor. Mali destek olarak yarısı bizden kampanyası çok önemli" dedi.

İSTANBUL'DA ÖNCELİKLİ İLÇELER HANGİLERİ?

Demir, "İstanbul'un jeolojik yapısı ve belirlenmiş ilçeler var. Tuzla, Pendik, Kartal, Ataşehir, Fatih, Küçükçekmece, Bakırköy, Avcılar ve Adalar. Ben müracaatlar değerlendirilirken bu fay hattını dikkate alınacağı kanatindeyim" ifadelerini kullandı.

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 7
  • Mehmed 5 ay önce Şikayet Et
    Devletin teşvik destek vs gibi milletin paralarını popülist politikalara çarçur etmesinden bıktık usandık artık. Bu milletin vergileri yatırıma ve üretime harcanmalı. Devlet depreme dayanıklı olacak şekilde imar planları hazırlayıp uygun arazileri imara açsın ve denetleme mekanizmaları kursun yeter. Taşıma suyu ile bir yere kadar, sistemi kurup işletmek lazım.
    Cevapla
  • deniz 5 ay önce Şikayet Et
    % 50 + 1 meselesinde bir kayirma var deniliyor, internette bir avukat acikliyor, eger dogruysa, bu karar anayasa mahkemesine gider ve kanun gecersiz olur. eger bir mülk sahibinin arsa payi tapuda % 50 gözüküyorsa diger daire sahiplerinin hic bir hakki yok, yani zemin katta bir dükkan sahibinin 10 katli bir binada, arsa payi %35 gözüküyor, birde bir dairenin sahibiyle %50 +1 buluyorsa
    Cevapla
  • Başkentli 5 ay önce Şikayet Et
    Yarısı sizden bizden oh ne âlâ. Ben razı değilim kardeşim,gücü olanı adam gibi tespit edin destek mestek vermeyin. Gerçek ihtiyaç sahibine lafım yok,RABBİM CC yardımcıları olsun
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Yarısı bizden kampanyasına müracaat ettik. yerimizi de gelip baktılar. ama hiçbir gelişme olmadı. ne zaman başlayacak krediler verilecek mi. bizim gibi bekleyen bir sürü insan var. Ahmet Kılıç
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Saydığı ilçelerin çoğunluğu chp li belediyeler. oyu da chp li seçmenden istersiniz artık. Ben 50 küsür yaşıma geldim bu sağ partiler niye hep oyları sağ seçmenden alıp sol seçmeni mutlu eder anlamış değilim gerçi akp niye %50 den 35 e düştü anlaşılıyor. Not: asla sağcı ve solculuğu tasvip etmiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle