"Perakende yasası düzenlemesi hayata geçirilsin"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Perakende yasası"na ilişkin düzenlemelerin bir an evvel hayata geçmesini istedi.

"Perakende yasası düzenlemesi hayata geçirilsin"
"Perakende yasası düzenlemesi hayata geçirilsin"
GİRİŞ 25.11.2023 12:16 GÜNCELLEME 25.11.2023 12:16

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ulusal zincir marketlerin temel gıdadan teknolojiye, tekstilden kozmetiğe, beyaz eşyadan mobilyaya, hırdavattan oyuncağa kadar 415 meslek dalına ait ürünleri satarak piyasada haksız rekabet ortamı oluşturduğunu savundu.

Palandöken, fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve enflasyonla mücadele için Perakende yasası ile ilgili düzenlemenin bir an evvel TBMM'nin gündemine alınarak hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Haksız rekabetin önlenmesi için zincir marketlere birtakım yasal zorunluluklar getirilmesini talep etti.

Palandöken, "Dünyada bu iş nasıl yürütülüyorsa bizde de aynı yapılmalı. Zincir marketlerin açma kapama saatleri, yerleri, nüfusa göre açılma oranları, haftada 1 gün tatil ve çalışanların da haklarının korunacağı bir düzenlemenin yapılması lazım. Belli nüfusun altındaki ve belirtilen mesafe aralığına uymayan yerlerde işletme açılmamalı. Yoksa piyasada fiyat istikrarı sağlanamaz" değerlendirmesini yaptı.

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında