BP'den sonra akaryakıt devi Alpet de satılıyor! İşte yeni sahipleri

BP'nin Türkiye'deki akaryakıt operasyonlarını satın almak üzere hisse alım sözleşmesi imzalamasının ardından bu kez Zeren Grup, Alpet’in tamamını almak için Rekabet Kurumu’na başvurdu.

GİRİŞ 25.11.2023 11:35 GÜNCELLEME 25.11.2023 11:58
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Petrol Ofisi Grubu BP'nin Türkiye'deki akaryakıt operasyonlarını satın almak üzere hisse alım sözleşmesi imzaladığını duyurmasının ardından akaryakıt sektöründen bir satın alma haberi daha geldi.

REKABET KURUMU'NA BAŞVURU YAPILDI

T-Bank’ı alarak bankacılık sektörüne adım atan Zeren Grup, Altınbaş Holding’e ait Alpet’i satın almak için Rekabet Kurumu’na başvurdu.

Kurumun resmi sitesinden yapılan açıklamada Altınbaş Petrol ve Ticaret Anonim Şirketinin tamamının Zeren Group Yatırım Holding Anonim Şirketi tarafından devralınması işlemine başladı.

Rekabet Kurumu'nun onay vermesi durumunda Zeren Grup, 250 istasyonu bulunan Alpet’in tamamını devralacak.

KAYNAK: EKONOMİM.COM
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 89
  • Cem karaca 5 ay önce Şikayet Et
    Total TSK personelinin ortaklığı olan OYAK kurumuna aittir. Fransızlardan satın aldılar.
    Cevapla
  • Batacak 5 ay önce Şikayet Et
    Benzinli araçlar bütün dünyada ortadan kalkıyor, petrolofisi neden benzinlikleri satın alıyor. Halk artık benzin alamıyor. Petrolofisi batmaya mı çalışıyor?
    Cevapla
  • Kahrolsun İsrail 5 ay önce Şikayet Et
    Petrol ofisinin Türk şirketi olduğunu mu sanıyorsunuz?
    Cevapla
  • Engin 5 ay önce Şikayet Et
    Ne insansınız neyi nereye bağladınız herneyse zeren hrup asıl sorgulanması gereken bu ve bp ve benzeri petrol şirketleri neden bir anda sadece yaıt istasyon ve petrol tedarik satış noktalarını bir anda elden çıkartmaya başladı ve dünya genelinde kaç ülkede bu durumu uyguluyor zeren grup bu alımı hangi parayla nasıl yapıyor ?
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    Benzini nereden alacağız Etrafimiz Yahudi şirketleri ile sarılmış.Total Aytemiz ve Tp yerli olmalı
    Cevapla
  • Burhan 5 ay önce Şikayet Et
    Ben hep Türkiye Petrollerinden alıyorum.
    Cevapla
  • Elinde telefon var 5 ay önce Şikayet Et
    Total fıransızların
    Cevapla
  • Antisiyon 5 ay önce Şikayet Et
    Total Fransız. Shell İngiliz. Petrol ofisi de yabancıya satılmıştı yakın zamanda çok az Türk hisse olabilir. Ayrıca Mazot bildiğim kadarıyla tamamen ithal ve yakın dağıtım merkezlerini kullanıyor tüm istasyonlar.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Biz yahudi dedikçe birileri yok İngiltere yol bilmem nere diyor birincisi Bu yabancı dostluğu neden geliyor ikincisi yahudileri bizim yerli firmalarmı destekliyor yine bu yabancı ülkeler ve onların firmaları aslında hepsi aynı amaca hizmet ediyor nokta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle