Üç farklı denizden geliyor, her çeşit balık satılıyor

Denizlerdeki balık bolluğu Sivas’ta tezgahlara yansıdı.

Üç farklı denizden geliyor, her çeşit balık satılıyor
Üç farklı denizden geliyor, her çeşit balık satılıyor
GİRİŞ 24.11.2023 21:40 GÜNCELLEME 24.11.2023 21:40
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Denize kıyısı olmayan Sivas’ta tezgahlarda Karadeniz’in yanı sıra Akdeniz ve Ege Denizi'nden gelen balıklar satılıyor. Çupradan istavrite, mezgitten hamsiye çeşit çeşit balık türleri satışa sunuluyor. Vatandaşlar taze balık almak için perakende sebze haline akın etti.

“Her taraftan balık geliyor, her çeşitten balık var”

Perakende sebze halinde balık satışı yapan Fatih Şahin Bingöl, Sivas’a her yerden balık geldiğini belirterek, ”Şu ana kadar bizim balık sezonumuz güzel gidiyor. Havalar da yavaş yavaş soğuyor. Fiyatlar da geçen seneye göre hemen hemen aynı durumda. Havalar biraz daha soğuduğu zaman ve balık fiyatları biraz daha düşerse satışlarımız daha güzel olur. Halkın talebi geçen sene ile aynı gidiyor. Biz daha iyisini bekliyoruz. Hamsilerimiz taze geliyor ve buzhaneye hiç girmedi. Daha sağlam, daha kaliteli balıklar geliyor. Şoka girmeden müşterilerimizim balıkları şu an alması lazım. Balık birkaç ay sonra buzhaneye girer, bu kadar sağlıklı ve taze olmaz. Sivas’ta deniz yok ama Türkiye’nin üç tarafı denizlerle çevrili ve her taraftan balık geliyor. Her çeşitten balık var. Sivas balık çeşidi satışında birinci sıralarda. Diğer illere göre bizim çeşitlerimiz fazla” dedi.

“Sivas’ta deniz olan illerden daha fazla balık tüketiliyor”

Perakende sebze haline hamsi almaya gelen Ömer Karakoç, Sivas’ta denize kıyısı olan illerden daha fazla balık tüketildiğinden bahsederek, “Balık mevsimi açıldı, ben hamsi aldım. Sivas’ta deniz olan illerden daha fazla balık tüketiliyor” diye konuştu.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Misafiru 5 ay önce Şikayet Et
    İstanbuldayız adam akıllı balık bulamıyoruz dün hiçbiryerde mezgit bulamadık sivasa mı gitsek ne yapsak
    Cevapla
  • Nuhoğlu 5 ay önce Şikayet Et
    Arkadaş oyu vermeye devam ederse bu fiatlar müstahak demiş ne yapsın vatandaş söylede bilelim vatanı satanlara 2 lokmaya oyunumu satsın
    Cevapla
  • Kayserili. 5 ay önce Şikayet Et
    en son küçük balık iç Anadolu ya gönderiliyor.
    Cevapla
  • Sivas 5 ay önce Şikayet Et
    Dün zetinburnunda tezgataki hamsiyi görseniniz böyle düşünmezdiniz sülük kadar.
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Fotğraftaki fiyat etiketleri her şeyi anlatıyor. 200 TL, 500 TL. Yoksul yardımı alan 4 milyon aile 17 milyon yoksul oyunu vermeye devam edese bu fiyatlar müstehak.
    Cevapla
  • Shnn 5 ay önce Şikayet Et
    İstanbul'da bu sene kıyıda balık yok ve her yıl balık azalıyor gırgır tekneleri yüzünden norveçte 6.000 tekne var 140 ülkeye balık ihraç ediyo bizde 16.000 tekne var 100 ülkeden balık ithal ediyoz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle