Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere son dakika ikramiye müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emeklilere verilen 5 bin TL hesaplarına yatırıldı. Çalışan emeklilere yönelik çalışma tamamlanarak onların da hesaplarına 5 bin TL yatırılacak." dedi.

GİRİŞ 24.11.2023 20:09 GÜNCELLEME 24.11.2023 20:09
Bu Habere 255 Yorum Yapılmış

Son dakika emekli ikramiyesi haberleri: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'nda konuştu. Erdoğan, bir defaya mahsus olarak çalışmayan emeklilere verilen 5 bin TL ikramiyenin çalışan emeklilere de verilerek hesaplarına 5 bin TL yatırılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Eğitim camiamızın kıymetli mensupları sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Öğretmenler Günü'nün öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde 6 yıl önce hain terör örgütü tarafından Batman'da katledilen Aybüke Yalçın'a ithafen hazırlanan filmi ailesiyle gözyaşlarıyla seyrettik.

22 yaşındayken alçakça öğrencilerinden koparılan Aybüke Öğretmenin hayatını sinemaya taşıyan özel filmi özellikle gençlerimizin izlemesini tavsiye ediyorum.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE İKRAMİYE MÜJDESİ

Uzun yıllar ülkeye hizmet edip milletimize vazifelerini başarıyla yerine getirdikten sonra bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler temenni ediyorum. Bu vesileyle emeklilerimizle ilgili bir müjdeyi sizlerle ve aziz milletimizle paylaşmak istiyorum.

Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla geçen ay bir defaya mahsus 5 bin liralık ilave ödeme kararı almıştık. Bununla ilgili kanun teklifimiz Meclisimizin onayından geçti ve 10 milyon 430 bin çalışmayan emeklimizin hesabına 5 bin liralık ödemeleri yatırıldı.

Açıkçası emeklerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen, bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Dahası bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı diğer emeklilerimizde bir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahede ettik.

Pazartesi günkü kabine toplantımızda çalışma ve maliye bakanlarımıza gerekli düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatını verdim. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibarıyla tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini Meclisimize sunacağız.

İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağ-Kur'lu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin liralık ödeme imkanından faydalanmalarını sağlayacağız. 

Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme gerçekleştirmiş olacağız. Aldığımız kararın başta çiftçi ve esnaf emeklilerimiz olmak üzere diğer tüm emeklilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.​

'HEM TÜRK LİRASI HEM DOLAR BAZINDA ÖĞRETMEN MAAŞLARINDA REEL ARTIŞ VAR'

2002 yılında en düşük öğretmen maaşı 470 lirayken bugün bu rakam 23 bin 900 liraya çıktı. Gerçekçi olalım nereden nereye. Dolar bazında 2002 yılında Kasım ayı itibariyle ek ders hariç 292 dolar kazanırken, bugün dolar bazında bunun yaklaşık 3 katı maaş alıyor. Yani hem Türk Lirası hem de dolar olarak reel artış söz konusu. Elbette bunları söylerken her şeyin mükemmel olduğunu iddia etmiyorum. Tüm dünyada enflasyonun son 70 yılın en yüksek seviyelerini zorladığı bir durum var.

ERDOĞAN'DAN FAHİŞ KİRA VE FİYAT ARTIŞI AÇIKLAMASI

Fahiş fiyat balonunu söndürecek tedbirleri artık hayata geçiriyoruz. Otomobil piyasasında alınan önemlerin sonuçlarını gördük. Konut fiyatları ve kiralarda da dengelenme gördük. Öte yandan evlatlarımızı dolayısıyla parlak yarınlarımızı emanet ettiğimi öğretmenlerimize ne yapsak yetersiz kalacaktır. Bunu laf olsun diye değil, tüm kalbimle ifade ediyorum. Öğretmenlerimize haklarının verilmesi noktasında hassasiyetimizin en üst seviyede olduğunun da bilinmesini istiyorum. Bugüne kadar öğretmenlerimizle aramıza kimseyi sokmadık. İnşallah bu saatten sonra da aramızın bozulmasına imkan vermeyeceğiz.

'ÖĞRETMENLERİMİZE ŞİDDET EYLEMLERİNİ ASLA MAZUR GÖREMEYİZ'

Yükseköğretim programlarında öğrencilerin kabul, gelişim ve öğretmenlik mesleği genel yeterlilik ilişkisini tesis edeceğiz. Şiddet konusu bizim en hassas olduğumuz meseledir. Bizim kültürümüzde öğretmene el kalkmaz, öğretmenin eli öpülür. Öğretmenlerimize yönelik şiddet eylemlerini asla mazur göremeyiz. Bu konuda mevzuatla ilgili sıkıntı varsa çözecek, eğitimle ilgili sorun varsa üzerine kararlılıkla gideceğiz. Zaman zaman medyaya da yansıyan üzüntü verici görüntülerin önüne geçeceğiz.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 255
  • Başkentli 5 ay önce Şikayet Et
    80 yıllık bozuk düzenin sonuçlarını 20 yıla yüklemeyin,20 yıl az değil ve bence yapılabilecekler varken yapılmadığı yada yapılamadığı da olabilir ama bu hale birden gelinmedi ve birden düzelemez düzeltecek kadroları nesilleri yetiştirmekle başlamalıyız işe ALLAH CC yolunda İNŞALLAH...
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Görende diyecek ki bu yorumcular acından ölmüş can çekişiyor.
    Cevapla
  • EMEKLİ 5 ay önce Şikayet Et
    SSK Bağkur emeklisi ile memur emeklisi arasındaki zam farkını tez kapatın bu adaletsiz uygulama bir an önce terk edilsin önce adalet ve herkese lazım
    Cevapla
  • Adalet 5 ay önce Şikayet Et
    Adam yurtdışında çalışmış,benim ülkemde bir gün hizmeti yok,parayı yatırıp emekli oluyo,bize de ölürken emekli olmak reva görülüyo.Bana da aynı hakkı ver.Madem bu iş parasıyla.Ama vermez.Niye?Benden ölene kadar prim alacak.Ben bu dönemki kadar haksızlığın olduğu başka bir dönem görmedim.Hani haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandı.Benim hakkımı ülkem için 1 gün çalışmamışlara verdiler
    Cevapla
  • Doğa 5 ay önce Şikayet Et
    7200 pirim gün eşitleme sözünüzü bekliyor küçük esnaflar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle