Türkiye için 35 milyar dolarlık kaynak! 'Dünyada ilk kez yapıyoruz'

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez, Türkiye için 17 milyar dolarlık programa ek olarak, 3 yıl içinde Dünya Bankası Grubu Yönetim Kurulu'na 18 milyar dolarlık yeni operasyonlar hazırlamayı ve sunmayı öngördüklerini de belirtti.

GİRİŞ 23.11.2023 13:08 GÜNCELLEME 23.11.2023 13:41
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Bankası olarak, daha çok kamu sektörüyle çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ile öz sermaye fonu oluşturduklarını ifade eden Lopez, "Bunu Türkiye'de ve dünyada ilk kez yapıyoruz." dedi.

TSKB'ye borç verdiklerini, bunun öz sermaye fonunu aktifleştirmek için kullanıldığını aktaran Lopez, bunun özel sektörün de ilgisini çektiğini kaydetti.

Şu anda hazırlık aşamasında olan bir çalışmaları bulunduğunu dile getiren Lopez, "TSKB ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB), hem dengeyi sağlamak için kaynak kullanacak hem de özel sektöre ek kredi verilmesini sağlayacak." diye konuştu.

Lopez, Türk Eximbank ile hazırlık aşamasında olan bir operasyonları olduğunu belirterek, Türk Eximbank'a 600 milyon dolar borç verdiklerini, bunun ihracatçılara yönelik olacağını söyledi.

ORTA KORİDOR TİCARET YOLU

Humberto Lopez, kamu altyapısına odaklandıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Orta Koridor ticaret yolunun geliştirilmesi için çalışıyoruz. Gürcistan'ı Bulgaristan'a bağlayan ve İstanbul üzerinden gelen Orta Koridor ticaret yolunun geliştirilmesi için ilk kısmın faaliyete geçmesi gerekiyor. İlk kısmın maliyetinin 600 milyon doları aşması bekleniyor.

(Türkiye için) Devam etmekte olan 17 milyar dolarlık programımıza ek olarak, önümüzdeki 3 yıl içinde Dünya Bankası Grubu Yönetim Kurulu'na 18 milyar dolarlık yeni operasyonlar hazırlamayı ve sunmayı öngörüyoruz."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Ayşe 5 ay önce Şikayet Et
    Bukafirlerin vardır pilani Allah fırsat vermesin çok uyanık olmalıyız bunlar asla müslimani sevmezler filistinenasıl seyirci kaldık larini unutmayalım
    Cevapla
  • Kesik 5 ay önce Şikayet Et
    Buverilecek para orta Asya yol yapılsın diye veriyorlar babasının hayrına degil
    Cevapla
  • Abidin 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlar boşuna para vermezler çünkü sömürgeci devletler akıllı olmak lazım satın alırlar devleti bunlar senelerdir yaıpıyorla niye eyitim için deyil tarım için deyil teknoloji için deyil
    Cevapla
  • Ruziye kuș 5 ay önce Şikayet Et
    Aslında kimse kimseyi sevmiyor herkez menfaatleri için uğrașıyorlar.
    Cevapla
  • Cemal isik 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'nin önemini dünyaya çok iyi anlayamıyoruz daha iyi yollar bulup bunu anlatmaliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle