Cevdet Yılmaz: Türkiye insansız hava araçlarında dünya 3'üncüsü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye insansız hava araçlarında dünyadaki 3 ülke arasında yer almaktadır. Milli savunma projesi sayımız 850'yi aşmış durumda" açıklamasında bulundu.

Cevdet Yılmaz: Türkiye insansız hava araçlarında dünya 3'üncüsü
Cevdet Yılmaz: Türkiye insansız hava araçlarında dünya 3'üncüsü
GİRİŞ 23.11.2023 11:40 GÜNCELLEME 23.11.2023 11:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen 7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları'na katıldı. 

Savunma sanayindeki gelişmeler hakkında bilgi veren Cevdet Yılmaz, "2002 yılında 5,5 milyar bütçeli savunma sanayi projeleri yürütülürken 90 milyar dolarlık hedefe ulaşmış durumdayız. Türkiye insansız hava araçlarında dünyadaki 3 ülke arasında yer almaktadır. Milli savunma projesi sayımız 850'yi aşmış durumda" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

Savunma sanayinde son 20 yılda devrim yaşadık. Konya bir tarım şehri olarak bilinirdi, halen de bu vasfını koruyor. Son dönemlerde Konya'da sanayide büyük atılım gerçekleştirildi. Tarımdaki konumunu sanayide de pekiştirmiş oldu. Tarım ve sanayi anlamında Türkiye'nin en büyük üretim üslerinden biri haline geldi. Milli savunma sanayimizi geliştirdikçe bölge ve dünya barışına vereceğimiz katkının da artacağını düşünüyoruz.

Kendi imkanlarımızla üretebileceğimiz hiçbir ürünü dışarıdan satın almamak yerlilik millilik oranımızı sürekli yukarı taşımaktır. Türkiye savunma ürünlerinde 20 yıl önce yüzde 80 oranında dışa bağımlıyken bugün yüzde 20'lere gerilemiştir. İstatistik olarak geçmemek lazım. Büyük başarı kendiliğinden gerçekleşmedi. Böyle bir değişim ancak güçlü siyasi irade ve çok fedakarca çalışan kadrolarla başarılabilir.

2002 yılında 5,5 milyar bütçeli savunma sanayi projeleri yürütülürken 90 milyar dolarlık hedefe ulaşmış durumdayız. Türkiye insansız hava araçlarında dünyadaki 3 ülke arasında yer almaktadır. Milli savunma projesi sayımız 850'yi aşmış durumda. Türkiye geçmişte küresel savunma sanayi pazarında sadece alıcı olarak değerlendirilirken bugün üretici ve ihracatçı konumuna yükselmiştir. Paramızla dahi bize bir takım ürünler verilmiyordu. Halen açık ve gizli ambargolarla karşı karşıyayız, kötü komşu insanı mal sahibi yapar. 

Savunma sanayi alanında ne kadar yol kat edildiği ortaya çıkacaktır. Bu yıl içinde dünyanın ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza teslim edildi. İnsansız deniz aracımızın seri üretimine başladık. 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • kenan 5 ay önce Şikayet Et
    USD kuru üzerinden hesaplandığında 5,5 milyar $ ile 90 milyar $ aynıdır kime iteliyorsunuz ki ;)) ya çok cahilsiniz ya da yalancı :(
    Cevapla