Büyük yatırımcılardan TL'ye fon akışı başladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yetkilileri, ABD'li büyük ölçekli kurumsal yatırımcılardan TL'ye fon akışı olduğunu açıkladı. Öte yandan JPMorgan tarafından yayımlanan raporda TL'de değer artışı beklendiği belirtildi.

GİRİŞ 23.11.2023 16:19 GÜNCELLEME 23.11.2023 16:20
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Reuters'ın TCMB yetkililerine dayandırarak verdiği habere göre, ABD'nin batı yakasında yerleşik büyük ölçekli kurumsal yatırımcılardan TL'ye fon akışı gözlemleniyor.

Yetkili, "Yabancı fonlarla devam eden görüşmeler girişlerin süreceğine işaret ediyor." dedi.

ABD'li yatırım bankası JPMorgan, gelişmekte olan piyasalara ilişkin 2024 için ana beklentilerinden birinin TL’de değer artışı olduğunu belirtti.

‘TL AĞIRLIĞINI ARTIR’ TAVSİYESİ

JPMorgan tarafından dün yayımlanan raporda Polonya, Güney Afrika ve İsrail’in yanısıra Türkiye’ye de dikkat çekilerek “(2024 yılının) ilk yatırım teması toparlanma” denildi.

Açıklamada TL’nin dolar karşısında değer kazanacağı işlem türlerine atıfta bulunularak, “TL için var olan ağırlığı artır tavsiyemize 6 ay vadeli USDTRY forward’lerini ekliyoruz” denildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Cezayir ziyareti sonrası dönüş yolunda gazetecilere yaptığı açıklamada “Türk Lirası’nın reel olarak değer kaybettiği süreç sona gelmiştir. Özetle Türk Lirası’nın reel olarak değer kazanma ihtimali yüksektir." demişti.

 
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 58
  • Ekonomist 5 ay önce Şikayet Et
    Faizler %150 olmalı bakın herşey nası düşüyor.
    Cevapla
  • Vatandas 5 ay önce Şikayet Et
    Abicim faiz artınca döviz düşmesi gerekir hiç tepki vermiyor aksine daha yukseliyor
    Cevapla
  • Serkan yz 5 ay önce Şikayet Et
    Sebebi kkm tutmasına çalışıyor kkm kaldırsan keşke usd çöker
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Demekki faiz yükseltince dolar da düşmüyor faizi düşürmek yerinde olmazmıydı, bizim ekonomi petrol ve yeraltı kaynakları olmadan asla düzelmez vesselam.
    Cevapla
  • Yykk 5 ay önce Şikayet Et
    Altını dövizi olan dikkat etsin bir dip yapma durumu olabilir
    Cevapla
  • Yusuf 5 ay önce Şikayet Et
    Liderimiz tek başına mücadele veriyor bunu görüyor o yüzden onu kimseye yem etmiyoruz.fakat etrafını sarmış çakal zengin züpelerden temizlemesi lazım artık.tuzu kuruları görün artık.Bakın gidin deprem bölgelerine reis gittiğinde il başkanı veya vekilin çevresi gösteriliyor,lütfen gidin araştırın halk isyanda .Akraba eş dost kayırmaca hat safada.acil temizleyin bunları halka inin görün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle