Türkiye, Fransa'yı geride bırakıp 2'inci olacak

Dünya Seyahat Pazarı'nın (WTM) hazırladığı 'Küresel Seyahat Raporu'na göre, Türkiye'nin 2024 yılında turizmde rekor kırarak ziyaretçi sayısında Fransa'yı geçeceği ve Avrupa'da İspanya'nın ardından ikinci sıraya yerleşeceği öngörülüyor.

GİRİŞ 22.11.2023 17:04 GÜNCELLEME 22.11.2023 17:27
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Turizmin 2023 yılı boyunca patlama yapmasıyla birlikte, Avrupa'nın ziyaretçi sayıları pandemi öncesi seviyelere ulaştı.

Dünya Seyahat Pazarı'nın Küresel Seyahat Raporu'na göre, Türkiye ziyaretçi sayısında artış yaşandı.

Rapora göre, Türkiye'nin 2024 yılında Avrupa'da en çok ziyaret edilen ikinci ülke olarak Fransa'yı geçeceği tahmin ediliyor.

Avrupa'ya yapılan toplam ziyaret sayısı 2019'da 440 milyondan 2023'te 428 milyona düşerek yüzde 3 azaldı. Ancak Türkiye'de bu rakamlar yükselişte.

Türkiye, 2019 yılına kıyasla ziyaretçi sayısında yüzde 73'lük bir artış kaydetti.

Böylece Türkiye, 2019'a göre sırasıyla yüzde 33 ve yüzde 31 artış gösteren Avrupa'nın en büyük iki pazarı Fransa ve İspanya'dan daha iyi performans gösterdi.

Bölgenin 10. büyük pazarı olan Hırvatistan, 2023 yılında pandemi öncesi seviyelerin yüzde 51 üzerinde gerçekleşmesi beklenen bir diğer dikkat çekici performans sergileyen ülke oldu.

TÜRKİYE TURİZMDE ATAĞA GEÇTİ

2023 yılına Kahramanmaraş merkezli büyük ve yıkıcı deprem felaketiyle giren Türkiye, yaz ayları başında turizm açısından toparlanmakta zorlandı. Ancak ilerleyen aylarda Türkiye, turizmde atağa geçti.

Rapora göre, Türkiye'nin bu kadar çok sayıda turist çekmesinin en başta gelen nedeni doğal güzelliği ve tarihi zenginliği olsa da, ekonomik açıdan cazip bir seçenek sunması çok önemli.

Ayrıca Türkiye, Avrupa'da Rusya'dan uçuşların yasaklanmadığı tek ülke olarak bu ülkeden turistleri ağırlamaya devam etti.

2022'de Türkiye'yi yaklaşık 5 milyon Rus ziyaret etti. 2023'te bu sayının toplam 7 milyona çıkması bekleniyor.

WTM raporu'na göre turizm açısından en popüler Avrupa ülkesi İspanya, ikinci ülke ise Fransa oldu.

Ancak rapor, Türkiye'nin cazibesinin 2024 yılında da devam edeceğini ve Avrupa'da en çok ziyaret edilen ikinci ülke olarak Fransa'yı geçeceğini öngörüyor.

WTM İspanya, Fransa ve Türkiye'de turizm açısından büyümenin devam edeceğini ve sırasıyla yüzde 74, 80 ve 72 oranında artacağı tahmininde bulunuyor.

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 21
  • Yerli(₺) milli 5 ay önce Şikayet Et
    Her şey çok iyi ise şayet turizmde patlama ülke büyümesi yine öyle Türk lirası neden bu durumda onu söyleyin halka
    Cevapla
  • Zehra 5 ay önce Şikayet Et
    TL’nin değerinin düşmesi, Euro’nun ve Dolar’ın TL karşısında değerlenip, yüksek miktarlara ulaşması nedeni ile Türkiye çekici geliyor turistlere. Az miktar Euro ile standartın üstünde bir tatil yapabiliyor Avrupalı ve Amerikalı. Paramızın değeri düşmeye devam ederse, turist sayısı daha da artar, fakat döviz girdisi az olur.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye önümüzdeki yıllarda turist ağırlayacak su bulabilecek mi bu kadar su israfı ve küresel ısınma varken yeraltı suları bu kadar azalmışken
    Cevapla
  • Hasan 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye tarihi eserlerine sahip çıkıp kaliteli müzeler açıp sergilese Turizm de İspanya yı geçip lider olur. Sadece İzmir in eski Merkezi Basmane semtinde Efes harabeleri kadar geniş bir alanın altı tarihi eser dolu. Ama hergün kaçak inşaatlarda bu zenginlik yok oluyor. KÜLTÜR Bakanlığı şikayet etsende sadece İzmir e yazı yazıp işin peşini takip etmiyor.
    Cevapla
  • Milletin ferdi 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye turizmde 2002 de dipten aldığı bayrağı 20 sende zirveye yükseltmeyi başardı. Tıpkı savunma Sanayisi gibi, Eğitim, Sağlık, Emniyet , Ulaşım ve iletişim gibi.
    Cevapla
  • Saygın 5 ay önce Şikayet Et
    Pandemi de şehir hastaneleri olmasa ne olurdu bir düşün bakalım. Yurt dışından gelen hasta gurbetciler nasıl da dua ediyordu . Unutmadık o günleri.
    Cevapla
  • Hasan 5 ay önce Şikayet Et
    Eğitim ve sağlıkta da bence çoğu Avrupa ülkelerinden ilerdeyiz.
    Cevapla
  • Hakan 5 ay önce Şikayet Et
    Eğitimle sağlığı düş bu listede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle