BAYKAR'dan hard disk çalan stajyer tutuklandı

BAYKAR fabrikasından 4 hard disk çaldığı belirlenen stajyer Ahmet Anıl Ç. tutuklandı.

BAYKAR'dan hard disk çalan stajyer tutuklandı
BAYKAR'dan hard disk çalan stajyer tutuklandı
GİRİŞ 22.11.2023 16:48 GÜNCELLEME 22.11.2023 16:48
Bu Habere 621 Yorum Yapılmış

Baykar'ın İHA fabrikasında 2 ay önce bilgi teknolojileri bölümünde staja başlayan Ahmet Anıl Ç., fabrikadan çıkacağı sırada yapılan kontrollerde üzerinden şirkete ait 4 adet hard disk bulundu. Bunun üzerine polise bilgi verildi. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelinin söz konusu hard diskleri ne yapacağını araştıran ekipler, yaptıkları araştırmada şüpheli veya ailesinin herhangi bir terör kaydı bulunmadığını ancak şüphelinin ev ve işyerinden hırsızlık suçundan kaydı olduğu tespit edildi.

2017 yılında bir kafeden dizüstü bilgisayar çalan şüphelinin söz konusu hard diskleri de satmak üzere çaldığını itiraf ettiği, disklerin içinde herhangi bir bilgi ya da belge olup olmadığından haberinin olmadığını söylediği öğrenildi. Gözaltına alınan Ahmet Anıl Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 621
  • Kaya 4 ay önce Şikayet Et
    Baykar gibi bir firmaya hırsızlıktan kaydı olan biri nasıl alınır ..?
    Cevapla
  • Dadaş 5 ay önce Şikayet Et
    HAİN kimlere kölelik yapıyor tabi ki yahudilere HEMEN İMHA
    Cevapla
  • Zafer 5 ay önce Şikayet Et
    Hırsız demek iltifat olur vatan haini demek daha doğru olur.geregi yapılmalıdır
    Cevapla
  • Veysel 5 ay önce Şikayet Et
    Muhakkak birileri tarafından gönderilmiş ve âdî ve şahsî bir vak'a intibâı vermeye çalışıyor aşağılık hırsız ardı arkası muhakkak tedkîk edilsin KATİYYEN BİR ÇAPANOĞLU ÇIKACAK
    Cevapla
  • Gürsel 5 ay önce Şikayet Et
    Mühendis olarak işe başladı bilen bir kişi bilinçli yapılmış MIT araştırma yapmalı gereken en yüksek ceza verilmeli ki başkalarına ders olsun hainin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle