MOSFED Başkanı: Enflasyondaki yükseliş yavaşladı

Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektörünün enflasyonla mücadeleye desteğinin devam edeceğini açıkladı. "Enflasyondaki yükselişin yavaşladığını görüyoruz" dedi.

MOSFED Başkanı: Enflasyondaki yükseliş yavaşladı
MOSFED Başkanı: Enflasyondaki yükseliş yavaşladı
GİRİŞ 22.11.2023 15:53 GÜNCELLEME 22.11.2023 16:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın enflasyonla mücadele kapsamında yaptığı indirim kampanyası çağrısına desteğini sürdüren mobilya sektörü, yıl sonuna kadar ürünlere zam yapmama kararını yeniledi. 

45 bini aşkın üreticisi, 50 bin mağazası ve 500 bine yakın çalışanı ile yurt ekonomisinin lokomotif iş kollarından mobilya sektörünün çatı kuruluşu Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, mobilya sektörünün enflasyonla mücadeleye desteğinin devam edeceğini belirtti. 

Güleç, indirim kampanyası sonrası enflasyonda yaşanan yavaşlamanın son derece önemli olduğunun altını çizdi. "Bugün Türkiye’nin her yerine dağılan 45 bini aşkın üreticisi, 50 bin mağazası ve 500 bine yakın çalışanıyla büyük ve dinamik bir ekosistem yaratan mobilya sektörü, yüzde 80’i yerli ve milli olan bir iş kolu. Yaşanan enflasyona karşı mücadele desteğini ilk günden itibaren sürdürüyoruz. Son 20 yılda 24 milyar dolar dış ticaret fazlası veren mobilya sektörü olarak ülkemizin gelişmesi ve kalkınması konusunda her zaman destek vermeye de hazırız” diye konuştu.

ZAM YOK İNDİRİM VAR

Mobilya sektörünün çatı kuruluşu MOSFED ve üye dernekleri, 14 Ekim tarihinde 31 Aralık 2023 tarihine kadar mobilya fiyatlarını sabitleme kararı aldıklarını ve zam yapmayacaklarını duyurmuştu. Dernek üyesi markalar çağrıya uyarak zam ürünlerine zam yapmadıkları gibi çeşitli oranlarda indirimler uygulamaya başlamıştı.

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 2
  • gözlemci 5 ay önce Şikayet Et
    Tuzu kuru olan zaten fark etmiyor insanlar alamıyor para yok zorunlu gıda derdinde çoğu mobilya kaçıncı sırada
    Cevapla
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    biz neden yavaşladığını göremiyoruz zamlar açıklansın siz o zaman görün enflasyonu her sene yazılan kelimeler bunlar.asgari ücret zammından sonra tekrar konuşalım
    Cevapla